Hamilelikte Cinsel Yaşam Süreci Nasıl Olmalıdır?

Yayın Tarihi : 2017/12/13 11:42 • Güncelleme Tarihi : 2017/12/13 11:42 •
Toplumuzda çiftlerin hamilelik döneminin son iki ayında kafasına göre biz cinsel ilişkiyi bırakalım zararlı olur gibi bir düşüncesi vardır
Hamilelikte Cinsel Yaşam Süreci Nasıl Olmalıdır?

Toplumuzda çiftlerin hamilelik döneminin son iki ayında kafasına göre biz cinsel ilişkiyi bırakalım zararlı olur gibi bir düşüncesi vardır.Çiftler hamilelikte doktora özellikle bu konu hakkında bir şey sormadığı sürece doktor da bilgi vermez.
Hamilelikte erken doğum, düşü, enfeksiyon riski, enfeksiyon, kanama veya başka herhangi bir sorun yok ise hamilelikte cinsel ilişkinin tıbben hiçbir tehlikesi yoktur.
Normal şartlar altında hamileliğin hiçbir döneminde kısıtlamamak gerekir.En korkulan olaylardan bir tanesi de cinsel ilişki bebeğe bir zarar verir mi sorusudur.
Annenin rahmi oldukça kalın bir duvarla çevrilidir ve hali hazırda bebeği tehlikelere karşı  korumaktadır.Doktor özel bir durum saptamadıkça ve uyarıda bulunmadığı sürece çiftler  hamilelikte cinselliği doyasıya yaşayabilirler.
Hamileliğin ilk 3 ayında anne adayı hormonal olarak adaptasyon döneminde olduğu için yorgunluk,halsizlik,kokulara karşı hassaslaşma gibi durumlar yüzünden cinsel ilişki doğal olarak yavaşlayacaktır.
İkinci 3 ayda ise anne adayı kendine geldiği için eskisi kadar sık cinsel ilişkiye girebilir hatta daha fazlasını isteyebilir.Son ayda ise anne fiziksel olarak rahatsız ve zorlanır durumda olduğu için yine cinsel ilişki ister istemez yavaşlayacaktır.
Burada baba adayının yapması gereken en önemli şey ise anne adayının isteklerine göre davranıp dikkat etmesi ve anne adayını zorlamaması olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?