Hamilelikte Yolculuk Yapılır mı?

Yayın Tarihi : 2018/05/19 09:37 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/19 09:37 •
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planları da başlamıştır
Hamilelikte Yolculuk Yapılır mı?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planları da başlamıştır. Daha uzun süre yazın tadını çıkarabilmek için daha uzun planlanan tatiller, çoğu zaman yaşanılan yere uzak bölgelerden seçilir. Bu sebeple seyahat edecek gebeler tedirgin olmaktadır.

Hamilelik 9 ay gibi uzun bir süre devam etmektedir ve her döneminin kendine göre riskleri vardır. bu sebeple seyahatin hangi aralığa denk geldiği, seyahatin seyrini belirler.

Gebeliğin ilk üç ayında düşük en fazla görülür. Bebeğin eşinin aşağıda olması, rahime tutunma aşaması olması bu zamanda olan düşüklerin başlıca sebepleridir. Böyle sıkıntılar yaşayan bir anne adayının yatak istirahatine ihtiyacı vardır ve bu riskler taşınıyorsa uzun süreli yolculuklardan kaçınılmalıdır.

36. haftadan sonra ise, gebelerde her an doğum beklenebilir. Bu sebeple bu kişiler çok daha dikkatli olmalıdır. Her an doğumun başlayabileceği ve hareketsiz kalınan uzun seyahatlerde erken doğuma sebep olabileceğinden, bu dönemde uzun yolculuk çok da tavsiye edilmez.

Yolculukta doktorların çekimser kaldığı durum; uzun süre hareket etmemeye bağlı olarak kan akımının yavaşlaması, damarların tıkanması ve buna bağlı olarak komplikasyonlar oluşmasıdır. Bu sebeple doktorunuz genel sağlık durumunuzda bir mani görmüyor ve yolculuk yapmanıza müsaade ediyorsa uymanız gereken ufak püf noktaları vardır.

Varis çorabı giyilmelidir. Böylelikle kan bacaklarda toplanmayacak ve şişmeler görülmeyecektir.

Saat başı yürüyüş yapılmalıdır. Bu sayede kan akımı normal seyrinde olacak ve bebek normal şekilde beslenmesine ve hayati fonksiyonlarına devam edecektir. Şayet kendi aracınızla yolculuk yapmıyorsanız ve ya uçak yolculuğu yapıyorsanız en azından arada yer değiştirmek suretiyle dahi olsa ayağa kalkıp birkaç adımlık hareketler yapmak rahatlatacaktır.

Bol su içilmelidir. Bu şekilde metabolizma sürekli çalışacak, vücut fonksiyonları aksamayacak ve kan akışı normal seyrinde olacaktır. 

Her durumda öncelikle doktorunuzdan onay almayı unutmayın. Doktorunuz olası risk durumunda alınacak önlemleri bildirecektir. Şayet yolculuk yapmanızı onaylamazsa ısrarcı olmayın çünkü, doktorunuz sizi ve bebeğinizi koruyacak en doğru kararı verecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?