Hatırlatma Dozu COVID 19 Aşılarımızı İhmal Etmeyelim

Yayın Tarihi : 2021/12/17 16:09 • Güncelleme Tarihi : 2021/12/17 16:16 •

Sağlık Bakanlığı, yakında ülkemizde de etkisini göstermesi beklenen Omicron varyantına önlem olarak hatırlatma dozu Covid 19 aşısı uygulamaya başladı. Hatırlatma dozu ve neden önemli olduğunda dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Hatırlatma Dozu COVID 19 Aşılarımızı İhmal Etmeyelim

COVID 19 pandemisi sürecinde, yeni saptanan  Omicron varyantı virüsün daha kolay bulaşır hale gelmesine  yol açmıştır.Her ne kadar yeni varyant kolay bulaşsa da hastalığın daha ağır seyretmesine sebep olduğuna dair bilimsel veriler bulunmamaktadır. Bu sebeple omicron varyantının,henüz çok daha tehlikeli olduğuna dair tedirgin edici bir gelişme yoktur.
Avrupa ülkelerinde artan vaka sayıları ve omicron varyantının hızla bulaşması, yakın gelecekte ülkemizde de vaka sayılarında yeni varyanttan kaynaklanan artış olabileceği  konusunda fikir vermektedir.
Bu duruma karşı hazırlıklı olmak için hatırlatma dozu aşılarının yapılması son derece önemlidir.
Daha önceki varyantlarda olduğu gibi omicron varyantına karşı da bilinen en önemli tedbir aşı olmaktır. Aşıların koruyuculuğu devam ettirebilmeleri için hatırlatma dozu son derece önemlidir.
Sağlık Bakanlığı, belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen kişiler  için hatırlatma dozu uygulamaya başlamıştır.
Bu nedenle önce  inaktif (Synovac) ve mRNA(Biontech) aşıları olmuş olan çalışanlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir.
Tüm ziyaretçilerimize mevcut aşı takvimlerini takip edip, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını öneriyoruz.

Sağlıklı günler dileklerimizle

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?