Hepatit B Virüsünün (HBV) Yaptığı Hastalık: Hepatit

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Hepatit B virüsünün (HBV) yaptığı karaciğer iltihabına hepatit denir
Hepatit B Virüsünün (HBV) Yaptığı Hastalık: Hepatit

Hepatit B virüsünün (HBV) yaptığı karaciğer iltihabına hepatit denir. HBV bulaştıktan sonra hastaların bir kısmında bildiğimiz sarılık ile karakterli akut hepatit oluşur.
Çoğu hasta ise,hepatiti sessiz veya sarılık olmaksızın gribal enfeksiyon gibi geçirir. HBV, karaciğere yerleşir, çoğalır ve ilerlediği durumlarda karaciğerde siroz ve karaciğer yetersizliğine yol açabilir.
Hepatit B virusu, normalde akut enfeksiyon sonrası altı ay içinde vücudumuzdan atılır. Ardından da kanda HBV antikorları (anti-HBs ) ortaya çıkar.
Bu tam iyileşmeyi gösterir. HBV enfeksiyonu, altı aydan uzun sürerse "kronik hepatit B virüsü enfeksiyonu" ortaya çıkar.
Yetişkinlerde, akut B hepatiti % 95 iyileşme ile sonuçlanır. Kronikleşme ise % 5 veya daha azdır.
Kronikleşme ilk enfeksiyonu sessiz geçirenlerde daha sıktır.
Hastalığa yakalanan bir çok kişide virüs vücutta olmasına rağmen, çoğalma yeteneği çok sınırlıdır ve karaciğer hasarı yapamayacak düzeydedir.
Bu kişiler, in aktif taşıyıcı olarak tanımlanır. İn aktif taşıyıcılık inatçı ve büyük çoğunlukla ömür boyu süren bir durumdur.
Hastaların çok azında ciddi karaciğer hastalığı meydana gelebilir.
Yine düşük bir oranda kendiliğinden HBsAg kaybı ve antikorun (Anti-HBs) ortaya çıkması söz konusudur. Bunu önceden kestirmek mümkün değildir. He ne kadar iyi seyirli bir durum olarak tanımlansa da, in aktif taşıyıcıların en az yılda bir kez kontrolü gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
m****** :

merhabalar,

HBsAg -79,3571 Pozitif

Anti HBs -0,370 Negatif

HCV -0,148 Negatif

Anti HBc IgM-0,149 NEGATİF

Anti HBe-0,100 POZİTİF

Anti HBc IgG -0,100 POZİTİF

Anti HAV IgG-2,39 NEGATİF

HBeAg-0,0100 NEGATİF

lütfen yorumlar mısınız?

saygılar...


Cevap:

Hepatit B taşıyıcılığı görünüyor, ek testler yapılması gereklidir, enfeksiyon hastalıklarına başvurmanızı öneririz..

h************** :

Hocam tesadufen ogrendim hbsag 150 antihbs 5,00 negatif anti hbclgg 0,100 pozitif ast 18 alt 25 afp 2,23 bugün aldığım hbv dna negatif sizce iyi biseymi benim icin simdiden saolun kolay gelsin.


Cevap:

HBV DNA negatif olması virusu taşımadığınız anlamına gelmektedir..

m******** :

HbsAg test sonucu >1000.0 pozitif Y (0-0,99) ben hepatit b taşıyıcısımıyım? bu arada çocukken hepatit A geçirdim bağışık olup kendi kendimi aşılamışım ailede hepatit b taşıyıcısı var bendemi taşıyıcımıyım,? teşekkürler


Cevap:

Evet sizde de Hepatit B pozitifliği var, taşıyıcı da olabilirsiniz veya aktif olarak enfeksiyonu geçirmekte de olabilirsiniz.Enfeksiyon hastalıkları polikliniğine başvurunuz.

?