Her Gün Bir Elma Sizi 17 Yaş Gençleştirir

Yayın Tarihi : 2017/03/23 12:36 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/14 10:58 •

Londra'da yapılan bir araştırmaya göre elmanın büyük miktarda içerdiği polifenoller ve flavonoidler hücrelerdeki oksidatif süreçleri kontrol etmektedir. Bu da vücut sağlığını artırır ve bu sağlık insan yüzüne yansır.

Her Gün Bir Elma Sizi 17 Yaş Gençleştirir

Londra'da yapılan bir araştırmaya göre elmanın büyük miktarda içerdiği polifenoller ve flavonoidler hücrelerdeki oksidatif süreçleri kontrol etmektedir.
Bu da sağlıklı ve genç kalmak için en önemli faktörlerden biridir.
Bu anti oksidanlar kalp, karaciğer ve pankreasın yetkinliğini artırır, bağırsakların çalışmasını ve toksinlerin atılımını kolaylaştırır.
Bunların hepsi vücut sağlığımızı artırır ve bu sağlık insan yüzüne yansır.
Bilim insanları elmanın bu mucize etkisine inanmaktadırlar.

Elma Nasıl Bir Meyvedir? Neden Tüketilmelidir?

Elma, büyük oranda su içeren, içeriğinde çok fazla vitamin ve mineral içeren bir besindir. Ancak elma, insanlar kendinden besin alsın diye bu şekilde bir birikim yapmaz. Elmanın tohumu olan çekirdeğin, dış etkilerden korunması gerekir. İşte elma, tohumunu korumak için, çekirdeğin etrafında böyle besin dolu bir tabaka oluşturur ancak bu insanların hizmetine sunulmuş müthiş bir nimettir ve insanlar bu yolla bu besini tüketir.

Elma tüketilmesinin pek çok sebebi vardır. Kolarili bir besin olmadığı için kaliteli bir atıştırmalıktır. Bu sebeple diyetlerde kullanılması son derece uygundur. Ayrıca sindirimi de kolaylaştırdığı için, yenilen besinlerin kolay hazmedilmesini sağlar. Bu da yine diyetlerde tercih edilmesinin başka bir sebebidir.

Elmanın ferah bir tadı vardır. Yediğiniz zaman hem ağız içinde tükürük salgısını artırır, hem de sindirme hareketleri yapıldığı için mide ve bağırsakları çalıştırır. Bu da boşaltımı hızlandıran; aç karınla tüketildiğinde kabızlığı da engelleyen bir durumdur.

Elma, içindeki vitaminler sayesinde cilde iyi gelir; genç ve parlak bir görüntü ortaya koyar.

Ayrıca elma, uyandırıcı etkisiyle de bilinir. Yapılan araştırmalar, elmanın kahveden daha fazla uyandırıcı etkiye sahip olduğunu ortaya koyar. Aradaki fark ise bağımlılık yapmamasıdır. Yani sabahları kahve ile dinç kalmaya çalışan insan buna alışır ve her sabah kahve içmek ister. Çünkü kahve bağımlılık yapar. Ancak elma, bağımlılık yapmaz ve her gün yemediğinizde eksikliğini hissetmezsiniz. Ancak yediğinizde uykunuzu mutlaka açar.

Elmanın uykuyu açma etkisi gün içinde yediğinizde iyi bir özelliktir. Ancak tam da bu sebepten dolayı gece yatarken yenmemelidir. Özellikle çocuklara elma gün içinde verilmeli, akşama bırakılmamalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?