Her Yaşadığımız Olumsuz Durum Depresyon mudur?

Yayın Tarihi : 2017/09/19 21:22 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/19 21:22 •
Yazılı ve görsel basında, sosyal medyada ve özellikle de internet ortamında “depresyon” terimi giderek daha sık yer alıyor
Her Yaşadığımız Olumsuz Durum Depresyon mudur?

Yazılı ve görsel basında, sosyal medyada ve özellikle de internet ortamında “depresyon” terimi giderek daha sık yer alıyor.
Günlük hayatta da bilinçli veya bilinçli olmadan ruh halini belirtmek için de bir çok kişi bu terimi kullanmakta.Hatta bazı şarkılara bile konu olmuş durumda.

Hayat kaçınılmaz olarak her zaman bireylerin arzu ve beklentilerini karşılamıyor. ve mağızdan bozukluğu ile karşı karşıya getiriyor.

Ancak göz önünde bulundurulması gereken bir nokta ise her olumsuz durum ve psikolojik olarak kendini kötü hissetmenin depresyon olarak adlandırılmaması gerektiğinin bilinmesidir.

Bazı sistemik ve kronik hastalıklar da depresyona benzer durumlara sebep olabilmektedir.Bunlara örnek olarak tiroit bezi hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, uyku bozuklukarı, bağışıklık sistemi hastalıkları, kronik ağrılar, uyku apnesi gösterilebilir.
Ayrıca  bazı ilaçların kullanımı, zararlı ve uyuşturucu maddelerin kullanılması ve gündelik iş hayatına bağlı gelişebilen bazı psikososyal sorunlar da depresyon şeklinde tanımlanmamalıdır.

Burada kişiyi muayene eden doktorun hastanın hastalık öyküsünü dikkatle alması gerek görürse ilave tahliller ve konsültasyonlarla hastalığın sebebi yönünde inceleme yapması önem taşımaktadır.

Bunun sonucunda hasta ancak depresyon tanısı uygun şekilde konulduktan sonra depresyon yönünden tedavi alacak ve gereksiz ilaç kullanımından da kurtulacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?