Hipokondriyasis (Hastalık Hastalığı) Nedir ?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/16 00:20 •
Hipokondriyasis  günümüzde sıkça görülen bir sağlık sorunudur.
Hipokondriyasis (Hastalık Hastalığı) Nedir ?

Günümüzde sıkça görülen bir sağlık sorunudur.Bu hastalar vücutlarını aşırı bir şekilde dinlerler,iç organlarında bir veya birden çok hastalık olacağı şüphesiyle abartılı ve mantık dışı inanışlarla beyinlerini aşırı derecede meşgul ederler.
Yaptırdıkları tahlilleri kapı kapı doktor gezip sırayla gösterir ve her birinden farklı bilgiler almaya çabalarlar. Cinsiyet farkı olmadan kadın ve erkekte aynı oranda görülen bir problem olup ,doktorlara hastalık nedeniyle başvuran hastaların ortalama % 5’inde görülür. 30’lu yaşlarda görülme sıklığı artar.
Bu hastalarda tıbbi incelemeler ve yapılan geniş çaplı tahlillere rağmen fiziksel bir hastalık bulunamaz.Bu kişiler hastalık bulunamadığı kendilerine hekimce söylendiğinde genellikle bunu kabul etmezler.  Bu hastalar en çok kalp damar , mide ve barsak sistemlerinde hastalık olduğundan şüphe duyarlar. Hipokondriyasis hastaları gerekli gereksiz birçok tahlil yaptırıp zamanlarının önemli bir kısmını doktor karşısında geçirirler.
Psikiatrik tedavi bu hastalar için oldukça değerlidir.Psikoterapi sonrası hipokondriyasis hastalarında olumlu sonuçlar görülmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
o************ :

pen*simden darbe aldim.. kanama yok ama idrarda yanma ve pen*simin üstünde ve torbaligin sag tarafinda morarma var.. doktora gittim ultrasonla testislerime bakildi orasi Temiz cikti ama pen*sime bakilmadi. bisi yok denildi ama ben cok endiseliyim .. bu durumda bisi olur mu napmaliyim?

saygila


Cevap:

Öncelikle geçmiş olsun.Doktorunuz muhtemelen muayene etmiştir.İdrar yapmanızda bir sorun yoksa, ereksiyon ile ilgili de bir sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yoktur.Bir şüpheniz var ise üroloji bölümüne başvurabilirsiniz.

?