İçilmesi Önerilen Kahve Hangisi?

Yayın Tarihi : 2017/11/20 12:57 • Güncelleme Tarihi : 2017/11/20 12:57 •
Kahve, ülkemizde yetişmeyen ancak çok sevilerektüketilen, aynı zamanda kültürümüzün de parçası olan bir bitkidir
İçilmesi Önerilen Kahve Hangisi?

Kahve, ülkemizde yetişmeyen ancak çok sevilerektüketilen, aynı zamanda kültürümüzün de parçası olan bir bitkidir. Faydalarınınsaymakla bitirilemeyeceği kahve, artık çok farklı formlarıyla da karşımızaçıkmaktadır. Sütü, köpüğü, fincanı, aromasıyla her damak tadına uygun olan birkahve bulunabilir. 

Bu kadar çok çeşit kahve varken ve devamlıfaydalarından bahsederken, akıllara hangi kahvenin daha faydalı olduğu sorusugeliyor. 

Kahvenin faydasının sırrı çeşidi değil,içeriğindeki kafein miktarıdır. Tüm kahvelerde belli oranlarda kahve vardır.İşte, pek çok kanser çeşitlerini engelleyen, vücutta kalp hızını ve adrenalinseviyesini dengeleyen, kişinin dinç ve algılama seviyesinin yüksek olmasınısağlayan kahvede bulunan kafein miktarıdır. Hatta kahvede bulunan kafeinmiktarı o kadar önemlidir ki, hangi kahveden kaç fincan içebileceğiniz dahi, buiçerik belirler. Kahveden doğru faydalanmak adına, kafein miktarı çokönemlidir. Aksi takdirde zararı dokunabilir.

Filtre kahve başta olmak üzere sadece su ilekarıştırılan ve uzun süre demlenmesi beklenen kahveler, kafein miktarı en çokolan ve gün içinde iki fincandan daha fazla içilmemesi gereken kahvelerdir. 

Süt ile birlikte yapılan kahveler çok hafifkahvelerdir. Kafein miktarı daha azdır. Aynı zamanda sütteki laktozla budengeyi sağladığından daha fazla içilmesinde bir sakınca olmayabilir.

Süt tozu karışımlı kahveler, süt aroması verse dahisütlü kahve kadar hafif veya filtre kahve kadar yoğun değildir. Kararındaiçmekte fayda vardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?