İdrarla Yapılan Gebelik Testinin Doğru Çıkması İçin Basit Öneriler

Yayın Tarihi : 2018/04/18 11:44 • Güncelleme Tarihi : 2018/09/22 01:35 •
Günümüzde idrarla yapılan gebelik testleri de son derece güvenilir sonuçlar vermektedir.İdrarda gebelik testi yapmadan önce dikkat edilecek bazı noktalar gebelik testinin doğru çıkmasına önemli oranda katkıda bulunur.
Bu konuda tahlil.com uzmanlarının önerilerine dikkat etmeniz güvenilir test sonuçları elde etmenize katkıda bulunacaktır.
İdrarla Yapılan Gebelik Testinin Doğru Çıkması İçin Basit Öneriler

Günümüzde idrarla yapılan gebelik testleri de son derece güvenilir sonuçlar vermektedir.
Özellikle hastane veya sağlık merkezine gebelik testi yaptırmak için gitmeye çekinen veya vakit bulamayan anne adayları çoğunlukla evde veya iş yerinde kolaylıkla yapılabilen idrar testlerini tercih etmektedir.

Kanda yapılan Beta HCG gebelik testleri idrar testlerine göre çok daha güvenilirdir.
Mümkün olduğu takdirde bu testler kişisel değerlendirme yerine tıbbi cihazlar aracılığıyla değerlendirildiğinden daha sağlıklı sonuçlar vermektedir.

İdrar aracılığı ile gebelik testi yapacak anne adaylarına ise sonuçlarını daha sağlıklı değerlendirmeleri için basit önerilerimiz bulunuyor:

1.İdrarla gebelik testlerinin tercihen sabah ilk idrarla yapılması uygundur.2.Test sonucunun daha sağlıklı değerlendirilmesi için bir gece önceden aşırı su ve sıvı tüketilmemelidir. Bu durumda idrarın dilüe olacak olması (idrarın seyrelmesi)  nedeniyle sağlıklı sonuçlar elde edilmesinde az da olsa aksaklıklar ortaya çıkabilmektedir.
3. İdrarla yapılacak gebelik testini gerçekleştirmeden önce testin içinden çıkan kullanma kılavuzu dikkatle iyice anlaşılana kadar okunmalıdır.
4.İdrar testinin değerlendirilmesi için kılavuzda belirtilen sürelere mutlak suretle uyulmalıdır.5.İdrar testi değerlendirilirken kimi anne adayları aşırı heyecan nedeniyle sonuçları incelerken hatalı gözlemlerde bulunabilmektedir.
Bu nedenle mümkünse testi değerlendirirken yanınızda destek alabileceğiniz bir yakınınız da bulunmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
t********** :

5 defa yapilan idrarda gebelik testinin yanlis cikma ihtimali var midir?


Cevap:

Sizin gibi yaşadığı ilişki sonrası çoğunlukla pişman olan veya hamilelik ihtimali nedeniyle oldukça huzursuz olan okurlarımız da, bazen psikolojilerini bozacak kadar derecede hamilelik korkusu bulunuyor.

Adet görmüş olsa da hamile olacağından hala şüphelenen, gördüğü adet kanamasını üstüne görme zanneden ama aslında üstüne görme ile adet kanaması arasındaki farkı bile bilmeyen veya gebelik testi negatif çıktığı halde yine de hamilelik korkusu olan okurlarımıza önerimiz, bu kuşkuları giderek daha da artıyorsa psikolojik bir destek almaları yönünde.
Ayrıca sakin bir kafayla ve dikkatli bir şekilde aşağıdaki bağlantıda verilen tüm konuları detaylı şekilde okumanız da, bilgisizlik nedeniyle duyabileceğiniz korkuları yenmenizde işe yarayacaktır.


?