İleri Yaş Gebelikleri Çocuğun Kanser Riskini Artırır

Yayın Tarihi : 2018/06/01 10:24 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/01 10:24 •
Yaşam koşullarının değişmesi, eğitimsüresinin uzaması, sosyal kaygıların artması gibi sebeplerle toplumun yapısı dadeğişmeye başlamaktadır
İleri Yaş Gebelikleri Çocuğun Kanser Riskini Artırır

Yaşam koşullarının değişmesi, eğitimsüresinin uzaması, sosyal kaygıların artması gibi sebeplerle toplumun yapısı dadeğişmeye başlamaktadır. Artık insanlar daha geç evlenmekte ve daha ileriyaşlarda çocuk sahibi olmaktadır. Tabii bu da kaygıları beraberindegetirmektedir.

İleri yaş gebelikleri, annelerinolduğu kadar, bebeklerin hayatlarında da riskler oluşturur. İleri yaşgebeliklerinde oluşacak pek çok problemin farkındalığı yüksektir. Ancakaraştırmalar yeni zararları da ortaya koymaktadır.

Genetik üzerinde yapılan sonaraştırmalara göre, ileri yaş gebeliklerinde meydana gelen çocuklar,diğerlerine oranla daha çok kansere yakalanıyor. İleri yaş gebeliği dendiğindeakla ilk gelen 35 yaş olsa da, 30 yaşın üzeri bu riskli gruba girmektedir.

Araştırma sonucuna göre, 30-34 yaşarası doğum yapan kişilerin çocukları, Hodkin dışı lenfoma hastalığına daha çokyakalanıyor. 35 yaşından sonraki doğumlarda ise, çocukta kan kanseri riskiyükseliyor.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?