İleri Yaşta Baba Olmak Zorlaşıyor

Yayın Tarihi : 2018/08/13 23:07 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/13 23:07 •
Uzmanlarca; babalık yaşının artmasının yarattığı ilk problemlerden birinin hamile kalınma oranı olduğu belirtiliyor
İleri Yaşta Baba Olmak Zorlaşıyor

Uzmanlarca; babalık yaşının artmasının yarattığı ilk problemlerden birinin hamile kalınma oranı olduğu belirtiliyor.

İncelenen aşılama tedavilerin de 45 yaş üzeri erkek hastaların bulunduğu inceleme de gebelik oranlarının 30 yaş altındaki gruptan daha düşük olduğu gözlenmiştir. Erkek infertilitesinin ilerleyen yaşlarda çok daha sık görülmeye başlanması, aynı zamanda sperm kalitesindeki düşüş ile birlikte ele alındığında, ilerleyen yaşta babalık oranlarında hızı  bir düşüşe yol açtığı gözlenmektedir.

 

Yalnız doğum oranları üzerinde değil aynı zamanda sağlık açısından da baba adayının yaşının ileri olmasının risk taşıdığı belirtiliyor.

 

Son zamanlara kadar ileri yaşta baba adayları için  çocuk sahibi olmalarını olumsuz etkilediğine dair kabul edilen kesin sınırlamalar  yoktu. Şimdi ise;  artan erkek yaşının sperm hareketliliğine ve sperm DNA’sına zarar verebileceği belirtiliyor.  Yapılan incelemelerin yanında İzlanda baba yaşı ile birlikte otizm ve şizofreninin arttığı bildirilmiştir.

Doğal yollarla  çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde anne adayının yaşı ile birlikte baba adayının yaşı da arttıkça bir yıl içerisinde çocuk sahibi olma oranlarının azaldığı gibi çocuk sahibi olma sürelerinin de uzadığı savunuluyor.

 

Tüp bebek hastalarında da 40 yaşı üzeri erkek hastaların bulunduğu gruplarda gebelik oranları daha düşük bulunmuştur. Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olacak baba adayları için 40 yaş sonrasında çocuk sahibi olmaları açısından risk taşıyabilir. Bu yüzden  çocuk sahibi olmayı isteyen baba adaylarının acele etmesi gerekmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?