İmplant fiyatları 2022

Yayın Tarihi : 2022/05/12 16:55 • Güncelleme Tarihi : 2022/05/16 09:56 •

İmplant tedavisi eksik dişlerin yerine yapılan ve uzun yıllar güvenli bir şekilde kullanım imkanı sağlayan en etkin tedavi yöntemlerinden birisidir. Gerçek diş konforuna ve kullanım rahatlığına oldukça yakın olması ve gerekli bakımlar yapıldığında uzun yıllar kullanılabiliyor olması son yıllarda en tercih edilen tedavi yöntemlerinden birisi olmasına olanak sağlamaktadır. En sık uygulanan tedavi yöntemlerinden olan implant tedavisinde tedavi süreci ile birlikte implant fiyatları da araştırılmaktadır. Bu yazımızda 2022 yılı implant fiyatları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

İmplant fiyatları 2022

İmplant tedavisi eksik dişlerin yerine yapılan ve uzun yıllar güvenli bir şekilde kullanım imkanı sağlayan en etkin tedavi yöntemlerinden birisidir. Gerçek diş konforuna ve kullanım rahatlığına oldukça yakın olması ve gerekli bakımlar yapıldığında uzun yıllar kullanılabiliyor olması son yıllarda en tercih edilen tedavi yöntemlerinden birisi olmasına olanak sağlamaktadır. En sık uygulanan tedavi yöntemlerinden olan implant tedavisinde tedavi süreci ile birlikte implant fiyatları da araştırılmaktadır. 

Her bir hastaya uygulanacak olan İmplant tedavisi hastanın ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. Hem tedavi sürecini hem de implant fiyatlarını etkileyecek en önemli etken uygulanacak olan implant sayısıdır. Bunun için öncelikli olarak implant tedavisini uygulayacak olan merkezde ön muayene olmanızdır. Yapılacak olan ön muayene ile mevcut ağız ve diş sağlığınız ile birlikte eksik Dişlerinizin tespiti yapılmaktadır.  Bu tespitler neticesinde en sağlıklı diş yapısına kavuşabilmeniz için ne kadar bir ücret ödemeniz gerektiği belirlenecektir.  

İmplant tedavisi nedir 

İmplant, vida şeklindeki yapay diş köküne verilen isimdir. İmplant tedavisinde eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine implant ismi verilen vidalar yerleştirilmektedir. İmplantlar titanyum malzemeden yapılan yüksek doku uyumu nedeniyle çene kemiğine kolayca adapte olabilen malzemelerdir. Dolayısıyla implant tedavisi gerçek dişlere yakın bir kullanım kalitesi sunmaktadır. Aynı zamanda komşu dişlere hiçbir müdahale yapılmadan gerçekleştirilen implant tedavisinde çiğneme hissi normale en yakın şekilde sağlamaktadır.  Bu kadar önemli avantajının bir arada sunulduğu implant tedavisi en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden birisi olarak bilinmektedir.

İmplant tedavisi nasıl yapılır

İmplant tedavisi birbirini takip eden farklı aşamalardan oluşmaktadır. İmplant tedavisine başlarken ilk aşama muayene sürecidir. Bu süreçte hastanın genel sağlık durumu ile birlikte diş muayeneleri yapılmaktadır. İmplant tedavisi alacak olan hastanın hem genel sağlık durumunun hem de çene yapısının implanta uygunluğu ölçülmektedir. Muayene aşamasında çekilecek olan röntgenler ile hem ağız yapısı incelenir hem de kullanılacak olan implant tipi bu röntgenler sonucunda belirlenir.

İmplant tedavisinde ikinci aşama olarak operasyon süreci yer almaktadır.  Bu süreçte kaç adet implant kullanılacak ise, bu implantların çene kemiğine yerleştirilme işlemi yapılmaktadır. Lokal anestezi ile yapılan operasyon sonucunda titanyum vidalar diş köklerinin olduğu yerlere yerleştirilir.

İmplant tedavisinde 3. aşama olarak iyileşme sürecinde yer almaktadır. Bir operasyon ile çene kemiğine yerleştirilen implantların kemik ile bütünleşmesi için belirli bir süre geçmesi gerekecektir. 3-6 ay arasında değişen iyileşme sürecinde belirli aralıklarda kontroller yapılmaktadır.

İmplant tedavisinin dördüncü ve son aşaması olarak protezlerin yapılması süreci yer almaktadır. Çene kemiği ile bütünleşen ve iyileşen implantlar üzerine ölçüsü alınarak size özel hazırlanan diş protezleri takılmaktadır. Bu aşamadan sonra almış olduğunuz İmplant tedavisi tamamlanmaktadır.

İmplant tedavisi fiyatları nelerdir

İmplant tedavisi yaptırmak isteyen hastalar için bu tedaviyi alabilecekleri iki farklı alternatif bulunmaktadır. Ülkemizde hem Üniversite Hastanelerinde hem de özel diş kliniklerinde implant tedavisi uygulanmaktadır.  Tedavi merkezine, tedavi detaylarına ve kullanılacak olan implant sayısına göre implant fiyatları değişiklik göstermektedir. Şöyle ki;

Üniversite Hastanelerinde yapılan implant tedavi maliyetleri özel kliniklere nazaran daha uygun çıkmaktadır. Bunun en önemli nedeni Üniversite Hastanelerinde kullanılan malzemelerin kalite farklılığıdır.  İmplant tedavisinde kullanılan malzemelerin kaliteli olması yapılacak olan bu tedavinin uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesini desteklemektedir.  Aynı zamanda yaşanan yoğunluktan dolayı üniversite hastanelerindeki tedavi süreci özel kliniklere göre çok daha uzun sürmektedir.

Özel diş kliniklerinde yapılan implant tedavilerinde hastanın tercihine bağlı olarak 4 farklı implant alternatifi sunulmaktadır. Her biri kalite olarak birbirinden farklı olan implant çeşitleri için belirlenen fiyatlandırmalar da farklıdır. En iyi İmplant tedavisi İstanbul

İstanbul için İmplant tedavisi araştırması içerisindeyseniz İmplant.net.tr Sitesine giriş yaparak implanta dair merak ettiğiniz tüm konulara doğru yanıtlar bulabilirsiniz. İmplant.net.tr kliniğinde ön muayene için randevu oluşturarak İstanbul'un en iyi diş hekimlerinin görev aldığı bu klinikte ihtiyacınız olan implant tedavisinin tüm detaylarını öğrenebilirsiniz.

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?