Kadınlarda Cinsel Bozuklukların Sık Görülen Sebepleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/08/02 11:01 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/30 03:37 •

Kadınlarda sıklıkla  görülen cinsel fonksiyon bozuklukları bir çok etkene bağlı olabilir

Kadınlarda Cinsel Bozuklukların Sık Görülen Sebepleri Nelerdir?

Kadınlarda sıklıkla  görülen cinsel fonksiyon bozuklukları birçok etkene bağlı olabilir.

 

Bunların başlıcaları aşağıda listelenmiştir:

Azalmış cinsel istek, cinsellikten iğrenme, cinsel tahrik bozukluğu,  orgazm ile ilgili sorunlar, cinsel ağrı bozuklukları, kan akımı yetersizliği,  nörolojik değişiklikler, hormonal bozukluklar ve değişiklikler, kullanılan ilaçların yan etkileri kadınlarda cinsel bozukluklara yol açabilmektedir.  

Bu sebeplerin çoğu, erkeklerde de cinsel bozukluğa sebep olabilir. Ancak kadınların bu noktada daha çok anılmasının sebebi, cinselliğin erkeklerde normal karşılanırken, kadınlarda ayıp olarak algılanmasından kaynaklanır. Ergenlik dönemi, evlilik öncesi dönem gibi zamanlar özellikle kadın ve erkekte cinselliğin şekillendiği zamanlardır. Mahrem eğitiminin sadece kızlara verilmesi, cinsel ayıbın sadece kızlara öğretilmesi gerektiği gibi yanlış bir algı, bu durumlara sebep olmaktadır. 

Ancak günümüzde toplumlar bilinçlenmekte ve kız çocuklarına verilen mahrem bilinci erkeklere de verilmekte ve bunun yanında erkek çocuklarda görülen ve normal olan cinsel gelişim süreçleri, kız çocuklarında da normal kabul edilmeye başlanmaktadır. Yani mahrem konusunda, her iki tarafta bilinçlenmektedir ki; yanlış her uygulamanın değişmesi ancak bu eğitimle mümkündür. 

Kadınlar Cinsellikte Neden Daha Çok Utanır?

Güzellik merkezleri hep kadınları hedef kitle seçer, kıyafetler kadınlarda daha renkli ve çeşitlidir, takılar daha çok kadınlara tasarlanır… Bu liste böylece uzayıp gider. Çünkü genele bakıldığında kadınlar daha ayrıntıcı ve daha özenlidir. Dış görünüşüyle takdir edilmeyi sever. Aynı durum cinsellikte de geçerlidir. Kadın vücudunun pürüzsüz ve daha düzgün hatlı olması; kadın için de erkek için de hayal edilen durumdur. Tabii hal böyle olunca, bu kalıbın içine girmeyen kadın da, kendini mutsuz ve daha çekingen hisseder. İşte bu sebeple erkeklerde değil, kadınlarda cinsel utanmadan daha sık bahsedilir.



 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?