Kadınlarda Cinsel Uyarılma Bozukluğunun Nedenleri

Yayın Tarihi : 2018/08/01 17:20 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/01 17:20 •
Kadınlarda cinsel uyarılma bozukluğu, cinsel hayata olumsuz etkiler yaratmaktadır
Kadınlarda Cinsel Uyarılma Bozukluğunun Nedenleri

Kadınlarda cinsel uyarılma bozukluğu, cinsel hayata olumsuz etkiler yaratmaktadır. Birçok kadında görülebilen  bu sorun, psikolojik nedenlerin yanı sıra hormonal bozukluklardan da kaynaklanabiliyor. Cinsel uyarılma bozukluğunun sonuçları, kadının vajina salgısında azalma, vajinada kuruluk veya cinsel arzuların azalması gibi sonuçlara yol açabiliyor.

Kadınlarda Cinsel uyarılma sorununun nedenleri nelerdir ?

Kadınlarda, cinsel uyarılma bozukluğunun en sık nedenleri;  psikiyatrik hastalıklar, ilaç kullanım, diyabet, sigara kullanımı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve sinir hasarıdır. Ayrıca  emziren kadınlarda vajinal ıslanmada azalma olabileceği belirtilmiştir.
Menapoz döneminde ve sonrasında ise östrojenin azalması da uyarılmayı zorlaştırabilir. Antidepresanlar, antihipertansifler ve antihistaminikler gibi ilaçların kullanımı da uyarılma üzerinde olumsuz etki yaratabilir.
Cinsel uyarılma bozukluğu olan kadınların sorunları;  vajinal kuruluk,salgı azlığı ve buna bağlı ağrılı ilişki ve orgazm olamama durumudur.
Cinsel uyarı ile kadınlarda cinsel organların bulunduğu bölgede damarlarında kanlanmasında artış nedeniyle dolgunlaşma, vajinada ıslanma ve genişleme ile vücut dışındaki cinsiyet organlarında kabarma oluşmaktadır. Bunların oluşmadığı durumlarda ise, cinsel ilişki ile ağrı ve bu nedenle cinsel ilişkiden kaçınma, ilişkiden zevk ,haz almama ve evlilik sorunları oluşabilmektedir.
Cinsel uyarılma bozukluğu olan  kadınlarda vaginal kayganlaşma ya da genişleme sağlıklı değildir. Karşı cinsle fiziksel temas tiksindirici gelebilir. Uyarılma sorunu olduğunda orgazm ile ilgili sorun da olacaktır.. Vajinal ıslanmada azalma ayrıca diyabet varlığında, sjörgen sendromunda,  atrofik vajinitte ve emzirme dönemi sırasında da  olabilmektedir.
Çeşitli  grip ve alerji ilaçları ve eski nesil anti depresif ilaçlar da benzer bir duruma yol açabilmektedir. Bu rahatsızlığa cinsel istek ve orgazm bozuklukları da eşlik edebilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?