Kalbinizi Kışa Hazırlayın

Yayın Tarihi : 2015/10/29 16:37 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/05 17:37 •
Kış ile birlikte soğuk havalara kendinizi hazırlayın.Soğuk havalar özellikle kalp hastaları için sağlık yönünden riskleri de beraberinde getirecektir.
Kalbinizi Kışa Hazırlayın

Kış ile birlikte soğuk havalara kendinizi hazırlayın. Aynı zamanda kalbinizin ayarını da yaptırın. Kalbin soğuğa reaksiyonu çok daha farklıdır. Ancak kalp hastasıysanız bir takım sorunlar ortaya çıkabilir.

Kışın dışarı çıkarken bacak damarlarında problemi olan hastalar ve şeker hastalarında his kaybı ciddi oranda olabileceği için üşüdüklerini hatta donduklarını fark etmezler. Bu sebeple mutlaka yün çorap giymeliler. Hastalar kışın sokağa çıkamıyorlar ve gerekli egzersizleri yapamıyorlar. Bunun için evlerine yürüyüş bandı alarak günlük yürüyüşlerini yapabilirler. Başka bir seçenek olarak da soğuk havayı bahane ederek kendilerini eve kapatmamalı, yürüyüş için alışveriş merkezlerini tercih edebilirler.

Kışın da gerektiği kadar kalori alınmalı, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için besinlerine çok dikkat etmeliler. Yemekler çok ağır, hayvansal yağ ağırlıklı olmamalı, bol sebze ve meyve tüketilmelidir. Ayrıca sabah kahvaltılarında bal ve pekmez yenmelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?