Kan Grubu Diyeti Doğru mu?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/26 19:20 •
Her gün piyasaya başka bir diyet türü çıkmaktadır.Kan grubu diyeti de bunlardan biridir.
Kan Grubu Diyeti Doğru mu?

Her gün piyasaya başka bir diyet türü çıkmaktadır. Bu diyetler; kimi zaman olumlu sonuçlar verir. Kimi zamanda, hiçbir etkisi olmaz. Bu diyetlerden biri de; kan grubu diyetidir.

Kan Grubu Diyeti Nedir?

Kan grubu; kişinin vücudunda bulunan antijenlerin özelliğini göstermesidir. Bu suretle kişinin vücudunda dolaşan kanın yapısı ortaya konmuş olur. Bu da tıpkı genlerdeki değişimler gibidir. Kişinin özelliklerini belirler ve genden gene aktarılma özelliğine sahiptir. 

Kan grupları, sahip olduğu antijenlere göre, bazı besinlere olumlu yanıt verirken, bazı besinlere karşı savunma oluşturur. Haliyle bu besinleri sindirmekte zorluk çeker ve tolere edemez. İşte kan grubuna göre beslenme tarzı tam da bu doğrultuda hazırlanır. 

Ayrıca kan grubu diyetlerinde, kan grubunun geldiği kökene ve bu kökene sahip topluluğun beslenme şekline bakılarak karar verilir. Bu sebeple kan grubu diyetlerinin araştırma ayağının doğru yapılmış olması son derece önemlidir.

Kan Grubuna Göre Beslenmede Ana Unsurlar Nelerdir?

Her ne diyet yapıyor olursanız olun; dikkat edilmesi gereken husus mutlaka vardır. Çünkü insan vücudu bir bütündür ve her bir parçası, diğer parçalarla etkileşim halindedir. 

Her vücutta belli oranda besin, vitamin ve mineral ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç kişinin yaşına, sağlık durumuna, fiziksel aktivitesi gibi pek çok unsura göre değişmektedir. Ancak değişmeyen durum; her besinden, ihtiyaç ölçüsünde alınmalıdır. Her ne diyeti yapıyor olursanız olun, vücudun ihtiyaçlarını görmezden gelemezsiniz. 

Kan grubu diyetlerinde, bazı kan gruplarının sindirmekte zorlandığı besinlerden bahsedilir. Bu besinler elbette ki vücudun ihtiyacını karşılamak adına tüketilmelidir. Ancak, yanında sindirimi kolay ve emilimini artıracak besinlerle birlikte tüketilmelidir. Bu sayede hem o besinden ihtiyaç olan vitamin ve mineral alınmış olur, hem de yan etkileri en aza indirgenmiş olur. 

 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?