Kanser Paranoyasından Kurulun

Yayın Tarihi : 2018/01/23 13:10 • Güncelleme Tarihi : 2018/01/23 13:10 •
Kanser; çağın hastalığı olarakdeğerlendirilen pek çok insanın hayatında derin izler bırakan bir hastalıktır
Kanser Paranoyasından Kurulun

Kanser; çağın hastalığı olarakdeğerlendirilen pek çok insanın hayatında derin izler bırakan bir hastalıktır. Artıkneredeyse her ailede, her arkadaş grubunda bir kanser hikayesi vardır. Budurumda insanlarda paranoyaklaşmaya ve her aksi durumda acaba ben de mikanserim demeye başlamaktadır. Aynı zamanda yayın organlarında devamlı bu konuüzerinde durmakta ve uyarılarda bulunmaktadır.

Şüphesiz ki bu hastalıktaerken dönem tanı ve tedavi son derece önemlidir. Erken tanı ve tedavi sayesindehastaların hayatları kurtarılacağı gibi, daha kaliteli yaşama şansına da sahipolacaklardır.

Bu sebeple insanlar doğrukaynaklardan doğru belirtileri öğrenmeli, belirli aralıklarla yapılması gerekentahlilleri yaptırmalıdır. Bunun yanında düzenli beslenmeli, spor yapmalı vestresten uzak bir yaşam tarzı tercih etmelidir. Yani kısacası, alınabilecek hertürlü önlemi almalı ve konunun üzerine gerekenden fazla düşmemelidir. Zaten buşekilde yaşamak sadece kanser değil, çağın hastalıkları olan ve olacak olan pekçok dertten kurtarmış olur. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunma prensibi debu temele dayanır.

Aksi takdirde süreklihastalık şüphesi ile yaşamak çok zordur. Bu durumda kişi daha çok stres altındayaşar ve pek çok işi zevk aldığı için değil yapması gerektiği için yaşar. Zamanlakanser olmasa dahi, strese dayalı pek çok hastalıkla karşılaşma ihtimalininyanında, bağışıklığı da büyük oranda düşmüş olur.

Aynı zamanda kulaktan dolmave kesinliği kanıtlanmamış bilgilere de inanmamak gerekir. Bilgi kalabalığı,tedirginliği artırır ve kişileri daha büyük sıkıntılara sürükler.

Hastalık adı kanser olsadahi, ilerleyen tıp sayesinde pek çok hastalığın dermanı olduğuunutulmamalıdır. Artık ilaçlara erişim, ilaç kullanımdaki konfor daha çokartmış, ilaçların yan etkileri fazlaca azaltılmıştır. Yani, hastalık vücudagirmiş olsa dahi, çözüm yolları üzerinde durulmalı ve kötü yönleri düşünülmemelidir.Şüphesiz ki, hastalıkların pek çoğu düzgün bir mağızdanle aşılabilir. Bu sebeplehasta değilken sürekli hasta mıyım diye düşünmek, hasta ise sürekli ölecek miyimdiye düşünmek hayatı çok daha yaşanmaz kılar. Bu sebeple hastalıkparanoyasından kurtulmalı ve daha iyi yönlere odaklanılmalıdır. Toplum psikolojisiiçin bu durum büyük önem taşımaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?