Kanser Tedavisi Gören Çocukların Anne ve Babaları Nasıl Davranmalı

Yayın Tarihi : 2018/04/10 16:18 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/10 16:18 •
Ülkemizde her yıl binlerce çocukta çeşitli kanser türleri görülebiliyor
Kanser Tedavisi Gören Çocukların Anne ve Babaları Nasıl Davranmalı

Ülkemizde her yıl binlerce çocukta çeşitli kanser türleri görülebiliyor.
Kanser tanısı koyulduktan sonra çocukların aileleri ve çocuğu da ister istemez zorlu bir süreç bekliyor.
Psikologlar çocuk kanserlerinde, kanserin teşhisi koyulduktan sonra kanser hastası çocuk ve aile bireylerinin psikolojik ve psikososyal  durumunun geniş kapsamlı olarak izlenmesini öneriyor.
Bu süreç ister istemez kanseri hastası çocuğun kanserinin türü ve tedavi yöntemiyle ilişkili olarak psikolojik yönden profesyonel destek alınması sonucunu ortaya çıkarıyor.
Çocuklarda görülen kanser hastalığının tedavi ve takip sürecinde anne ve babalar ile aile bireylerine önemli görevler düşüyor.Aile bireyleri ve özellikle anne ve babalar kanser tedavisi gören çocuklardan duydukları üzüntü ve sıkıntıyı saklamak yerine, duygularını doğal yoldan ifade etmelidirler.Kanser hastalığının tanısı sürecinde aile fertlerinde psikolojik yönden şok, inkar, korku, ileri derecede çökkünlük ve depresyon hali, kimi zaman da öfke gibi durumlara sıklıkla rastlanılıyor.
Bu tür durumlarda, anne ve babalar hatta çocuğun kardeşleri de psikiyatrik ve psikolojik yönden destek almalı ve duruma adapte olma yönünde gelişme kaydetmelidir.

Kanser tedavisi süresince aileler günlük olağan hayatlarından uzaklaşmamalı ve gündelik hayat aktivitelerine mümkün olduğunca olağan koşullarda devam etmelidir.



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?