Kas Egzersizleri Hayata Bağlar

Yayın Tarihi : 2018/05/07 00:34 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/07 00:34 •
Egzersiz, başta zayıflamak veformda kalmak amaçlı olmak üzere pek çok sebepten dolayı yapılır
Kas Egzersizleri Hayata Bağlar

Egzersiz, başta zayıflamak veformda kalmak amaçlı olmak üzere pek çok sebepten dolayı yapılır. Ancak vakitsıkıntısı çekilen ve egzersize fazla enerji harcanmayan bir toplum olduğunudüşündüğünüzde, ağır sporlardan kaçınıldığı ve daha çok yürüyüş tarzı hafifsporların tercih edildiği görülüyor.

Yürüyüş tarzı spor yapmak,sıklıkla önerilen bir hareket tarzıdır. Her işin bilgisayar başından yaparak,her hizmetin kapıya kadar gelmesi, hatta merdivenlerin dahi kendi kendineyürüdüğü bir toplumda, uzmanlar insanların en azından günlük hayatta yürüyerekhareket etmelerini önerirler. Tek başına yürüyüş, düzenli yapıldığında sağlıklıyaşamak için yeterli olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki; kanserden, kalphastalıklarından ve genetik pek çok hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısıazımsanamayacak boyutlardadır. Yürüyüş halihazırda sağlıklı insanların formdave zinde kalması için yeterli olsa da, kas yapan sporlarında hastalıklıinsanların yaşam sürelerini uzattığı gerçeği unutulmamalıdır. Kas yapan sporlar,erken ölüm riskini %23 engellerken, kanser hastalığından ölüm riskini %31azaltmaktadır. Bu sporların içine mekik, şınav egzersizleri başta olmak üzere,bisiklete binmek, aerobik yapmak, hızlı ve tempolu koşmak da dahildir.

Kas yapan sporları her günyapmak, alışık olmayan bir bünye için çok zor olabilir. Kas kramplarına sebepolabileceği gibi, spordan uzaklaşmaya da sebep olabilir. Bu sebeple sporcuolmayan kişilerin, haftanın 3 günü yürüyüş tarzı normal spor yapıp, gün kasçalışması ve iki gün dinlenmesi uygun olacaktır. Burada dikkat edilecek husus,dinlenmelerin aralıklarda yapılması ve spor düzeninin bozulmaması gereğidir.

Tabii sporun yanında dengelive düzenli beslenme de çok önemlidir. Mevsiminde yenecek meyve ve sebzeler,sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın olmazsa olmazıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?