Kaza Gebeliği Nasıl Olur?

Yayın Tarihi : 2020/09/28 09:45 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/20 12:10 •

“Kaza Gebeliği” yani istenmeyen gebelik halk tabirinde çok karşımıza çıkan bir ifadedir. Peki bu kaza gebelikleri nasıl meydana geliyor? 

Kaza Gebeliği Nasıl Olur?

“Kaza Gebeliği” yani istenmeyen gebelik halk tabirinde çok karşımıza çıkan bir ifadedir. Peki bu kaza gebelikleri nasıl meydana geliyor ve kaza gebeliği nedir? Bu konuda yazımızda sizleri aydınlatacağız.

Gebelikten Korunma Yolları Nelerdir?

Gebelikten korunmada pek çok farklılıklar vardır. Kişinin durumuna, isteğine göre tercih ettiği bir yöntem vardır. Gebelikten korunma yöntemleri

Geri çekilme,

Bakır ve ya hormonlu spiral,

Doğum kontrol hapları,

prezervatif.

Ancak bu kadar çok yöntem varken nasıl hala kaza gebelikleri oluyor? pek çok kişi bu soruyu merak ediyor. 

Hangi Korunma Yönteminde Hangi Kaçaklar Oluyor?

Geri çekilme yönteminde boşalma hissi gelen erkek, pen*si vajinadan çıkararak dışarıya boşalma yöntemi uyguluyor. Kaza gebelikleri en çok bu yöntemde görülüyor. Bunun sebebi, bazen zevk suyu ile gelen meni içinde sperm bulunması ve bu spermin yumurtaya ulaşması olabiliyor. Bazen de pen*si erken boşalma gibi sebeplerle meninin farkında olmadan vajinaya akmasından kaynaklı kaza gebelikleri meydana gelebiliyor.

Bakır ve ya hormonlu spiral yöntemi en güvenilir yöntemlerdendir. Ancak özellikle spiralin ilk aylarda kayma ihtimali veya kullanım ömründen daha uzun olarak bekletilmesi, değiştirilmemesi kaza gebeliklerine yol açabiliyor. Bunu engellemek için spiral yeni takıldığında ilk 3 ayda mutlaka kontrol edilmeli ve koruma süresi bittiğinde değiştirilmelidir. 

Doğum kontrol hapları, yine hormonları kontrol altına alarak uygulandığından oldukça güvenilir bir yöntemdir. Ancak bu hapları günlük belli periyotlarda almak gerekir ve bu durum özveri ister. Kullanımının aksatıldığı durumlarda yine kaza gebelikleri ile karşı karşıya kalınabilir. 

Prezervatif yöntemi spermin hazne içine dolarak vajinaya ulaşmasını engelleme yöntemidir. Bu yöntemde kaza gebelikleri prezervatiften kaynaklı olabilir. Prezervatifte meydana gelen yırtılma, yıpranma, dayanıksızlık spermin sızıntı şeklinde vajinaya akmasına sebep olabilir ki, bu da gebeliğin oluşması için yeterli olacaktır. Bu duruma maruz kalmamak için, prezervatif bilinen ve kalitesi onaylanmış marka olmalıdır. Takılmadan önce kontrol edilmeli ve mutlaka tek kullanımlık olmalıdır.  

Kaza gebeliklerinden korunmak aslında çok zordur. Kullanılan yöntem kişi tarafından en güvenilir olarak tercih edilen yöntemdir. Ancak her zaman tedbirli olmakta fayda vardır diyerek; eğer spiral kullanıyorsanız düzenli olarak kontrol ettirmeli, diğer yöntemlerde de mutlaka kendinize ve özverinize güvenmelisiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?