Kilo Artışıyla Meydana Gelen Vajinal Değişimler

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/05 14:09 •

Aslında bu durumu sadece vajina üzerinden düşünmek çok kısıtlıdır. Vücutta yağ birikiminin artması, damarlarla beslenen her bölgenin hasarına yol açar ki; vücutta tüm organlar damarlar vasıtasıyla çalışır.

Kilo Artışıyla Meydana Gelen Vajinal Değişimler

Dengesiz kilo alımı; vücut kitle indeksini artırdığı gibi, pek çok hastalığı da beraberinde getirir. Vajinal sıkıntılarda, bunlardan bazılarıdır.

Kilo Almak Vajinal Değişimlere Yol Açar mı

Aslında bu durumu sadece vajina üzerinden düşünmek çok kısıtlıdır. Vücutta yağ birikiminin artması, damarlarla beslenen her bölgenin hasarına yol açar ki; vücutta tüm organlar damarlar vasıtasıyla çalışır. Hatta öyle önemlidir ki bu damar sistemi; kemiklerin iç kısımlarında dahi bu damar sistemi mevcuttur.

Kilo alımıyla birlikte; hormonlar değişir. Neticesinde, özellikle vajinal bölgede kıllanmalar artar. Bunun dışında, akıntı artar. Polikistik over hastalığı olan kişilerde, kist sayısı da artar. Bu sebeple bayanlar kilolarını dengede tutmalı ve aşırısından kaçınılmalıdır.

Kistler, düzensiz büyüyen hücre yığınlarıdır. Kişi kilo aldığında bu yığınlar büyümek için daha uygun bir ortam bulurlar. Dolayısıyla bu bölgede iltihaplanmalar da artar.

Ayrıca bölgeye doğru şekilde ulaşamayan kan damarları, bölgede hücrelerin beslenmesine de yeterince katkıda bulunamaz. Dolayısıyla hücreler bu durumu; adeta kıllanmalar, damar tıkanıklıkları ile protesto eder. Vajinal bölgede meydana gelen damar tıkanıklıkları bu alanda hissizlik, idrar kaçırma problemlerine de sebep olabilir. Yani cinsel isteksizliğin dahi sebebi alınan kilolar olabilir.

Kilo Almak Sadece Kadınlarda Cinsel Problem midir?

Kilolu olmak sadece kadın cinselliğinde değil, erkek cinselliğinde de bir problemdir. Erkeklerde yağ tabakasının içine gömülen pen*s boyu kısaldığı için cinsel haz azalır. Hatta sperm üretimi dahi azalabilir. Artan yağ tabakası sperm üretimini engelleyebilir. Kilo artışı, vücutta şeker dengesizliği yaptığı için, kişide devamlı uyuma ve yorgunluk hissine sebep olur. bu da bireylerde cinsel isteksizlik meydana getirir ki bu da yine hem kadında hem erkekte meydana gelen bir durumdur. Bu sebeple kilo kontrolü kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de büyük öneme sahiptir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?