Kış Sebzelerini Mutfağınızdan Eksik Etmeyin!

Yayın Tarihi : 2016/01/19 10:57 • Güncelleme Tarihi : 2021/09/27 23:38 •

Kış aylarını yaşadığımız şu dönemde mutfağınıza serada yetişmiş mevsim dışı ürünler yerine, kış sebze ve meyvelerini konuk edin

Kış Sebzelerini Mutfağınızdan Eksik Etmeyin!

Kış aylarında mutfağınıza serada yetişmiş mevsim dışı ürünler yerine, kış sebze ve meyvelerini konuk edin. Sebze olarak lahana, turp, ıspanak, pırasa, karnabahar tüketebilir, meyve olarak da nar, portakal, mandalina ve ayvayı tercih edebilirsiniz. Meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesi hem daha çok vitamin olmanızı sağlar hem de mevsim dışı sebze ve meyvelerde bulunan hormonları bünyenize almanızı engeller. 

Her Besin Kendi Mevsiminde Tüketilmelidir

Her meyve ve sebzenin yetişme şartları farklıdır. Kimisi sıcak havalarda, kimileri soğuk havada, kimi nemde, kimi yüksek bölgelerde yetişmek ister. Yani her birinin ihtiyacı farklı olduğu gibi, iyi geleceği hastalıklarda birbirinden farklıdır. Biz bu besinleri lezzetli olmasının yanında, lezzetli olması için de tüketttiğimize göre, en iyi vaktini seçmek zorundayız. Bu sayede hem daha fazla lezzet, hem daha fazla vitamin içeriğine sahip olur.  

Besinlerin vitamin içerikleri ihtiyaç olan mevsime göre değişir. Yani, C vitaminine en çok ihtiyaç duyduğumuz kış aylarında; portakal, mandalina, kivi bitkileri ortaya çıkarken. Güneşin yan etkilerinden, sindirim sisteminin sekteye uğramasından en çok sakındığımız yaz aylarında çilek, muz gibi meyveler yetişir. Bu sebeple her meyve mevsiminde tüketildiğinde, vücuda da faydası maksimum olacaktır. 

Bitkiler Vitaminini Nereden Alır?

Nasıl ki, insanların beslenme stilleri, vücutlarının direncini, kalitesini etkilerse, bitkilerin de topraktan aldıkları azotun, minerallerin kalitesi, bitkilerin içeriğini belirler. Her bitkinin farklı minerallere, farklı oranda suya, farklı elementlere ihtiyacı vardır. Tükettikleri bu unsurlara göre de; ya vitamin açısından zengin olurlar, ya antioksidan olurlar, ya da özelleşmiş bir hastalığa şifa kaynağı olurlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?