Kitap Okumanın Fiziksel ve Ruhsal Etkileri

Yayın Tarihi : 2017/11/28 13:32 • Güncelleme Tarihi : 2017/11/28 13:32 •
Kitap okumak; çok desteklenen ve önerilen bir kişiselgelişim yöntemidir
Kitap Okumanın Fiziksel ve Ruhsal Etkileri

Kitap okumak; çok desteklenen ve önerilen bir kişiselgelişim yöntemidir. Özellikle okullarda sıklıkla çocuklara kitap okumanınfaydalarından bahsedilir. Ancak her ne kadar bu konuda sayısız destek olsa da,çoğu insan vakit darlığından şikayet ederek bu alışkanlığı kazanamaz ve kitapokumayan ebeveynler de maalesef bu alışkanlığı çocuklarına kazandıramaz.

Bu zamana kadar hep kitap okumanın psikolojik etkilerindenbahsedilmiştir. Oysa ki kitap okumak; sadece içeriğinde yazan bilgilerleinsanları aydınlatmakla kalmayıp, çoğu zaman hormonlarını hatta motorhücrelerini dahi çalıştıracak kadar güçlü unsurlardır.

Kişi kitap okumakla farklı hayat tarzlarını benimser ve ufkugenişler daha çok empati yeteneği kazanır. İnsanlara karşı daha dikkatli, dahaanlayışlı davranmasının yanında, daha doğru karar verme yetisine sahip olur.

Özellikle olayların anlatıldığı kitaplarda kişilerin hayalgücü artar ve pek çok alanda öne çıkan parlak fikirlerin sahibi olmayı sağlar. Farklıbakış açıları, farklı sentez ve değerlendirmeler, özellikle iş ortamlarındahayati değer taşır. Daha çok kitap okuyan kişilerin kriz yönetme başarısı daönemli derecede artış gösterir.

Kitap okumanın fiziksel faydaları da olduğunu vurgularsak,kitaplarda geçen, kokusu ve tadı bilinen maddelerin insanların duyu organlarınıçalıştırdığı ve kuvvetlendirdiği tespit edilmiştir. Hatta fiziksel hareketianlatan bölümler okunurken, motor hücreler olarak adlandırılan, insanların hareketlerinikontrol eden kasların dahi çalıştığını tespit eden çalışmalar mevcuttur.

Bu kadar zahmetsiz ve bu kadar faydalı bir faaliyetialışkanlık haline getirmek tartışmasız çok önemlidir. Ancak unutulmamalıdır ki,çocukların ilk örnek aldıkları kişiler anne ve babalarıdır. Şayet siz okumayagereken önemi verirseniz. Yeni nesil de şüphesiz kitap okumayı alışkanlıkhaline getirecek ve severek yapacaktır.                                                                                                                                       

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?