Konjonktivit Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/02/03 19:45 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/09 18:41 •
Konjoktivit , gözde mukoza iltihabı olarak karşımıza çıkar.Gözümüzün sıklıkla karşılaştığı bir enfeksiyondur.
Konjonktivit Nedir?

Konjonktivit Nedir?

Konjonktivit , gözde mukoza iltihabı olarak karşımıza çıkar.Gözlerde alerjik reaksiyon, virüs veya bakteriyel enfeksiyona sebep olabilmektedir. Hastalık belirtileri arasında gözde kızarıklık , akıntı ve rahatsızlık duygusudur.

Konjonktivit Türleri Nelerdir?

Adenovirus Konjonktivit:Hava yoluyla geçen bir türüdür.Çocukların gruplar halinde oldukları alanlarda örneğin okul gibi sık sık bulaşabilme ihtimali bulunmaktadır.
Alerjik Konjonktivit: Alerjiye neden olan kalitesiz ürünlerin kullanılması sonucu ortaya çıkabilir.
Akut Konjonktivit: Kirli ellerle göze dokunulması,  geçirilmiş enfeksiyon rahatsızlığında ortaya çıkabilir.
Konjonktivit Koch: Daha çok sıcak ülkelerde ve çocuklar arasında ortaya çıkabiliyor.Virüslü maddelerle temas sağlanması sebepler arasında gösterilebilmektedir.
Bebek Konjonktivit: Yeni doğan bebeklerde çıkma riskidir
Kronik konjonktivit: Kimyasal hava kirliliği, toz, metabolik bozukluklar , kronik hastalıklar sebepler arasında gösterilmektedir.

Konjonktivit Belirtileri Nelerdir?

Bu rahatsızlık belirgin olarak hastayı göz kapaklarında ödem oluşturma riski ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Gözün beyaz kısmında kızarıklık ortaya çıkar. Işık gözleri rahatsız eder ve sürekli gözyaşı çıkmaya başlar. Her üşütme ile birlikte nezle ve grip hastalığına yakalanıldığında gözde de aktivite görülür.Göz bebekleri aşırı bir şekilde yaşarabilir veya yine göz bebeklerinde aşırı kuruluk belirebilir.

Konjonktivitten Nasıl Korunabiliriz?

Konjoktivit, bulaşıcılığı oldukça yüksek bir enfeksiyon çeşididir. Bu nedenle ellerimizi sık yıkamak en kolay önlemdir.Elleri göze sürmemek, kozmetik malzemelerini paylaşmamak ve varsa kontak lenslerin temizliğine dikkat etmek de korunmada son derece önemlidir.

Konjonktivitin Evde Doğal Tedavisi

Evde doğal tedavi yöntemleri ile konjonktiviten kurtulariliriz.
Bunlar;

-Havuç , kereviz , maydanoz ve marul suyunu karıştırın.Her gün 0,5 litre yemekten önce 3 defa içilmelidir.
-Yumurtanın beyazı ile rendelenmiş patatesi karıştırıp göz kapaklarına maske yapın ve 15-20 dakika kadar bekletip temizleyin.
-2 çay kaşığı kuşburnunu kaynatın bir bardak su ile kaynatıp demledikten sonra losyon olarak kullanın.
Ilık ve gözü yakmayacak sıcaklıkta çayı bir kahve fincanına koyarak gözümüzü banyo ettirmek de faydalı bir çözüm olabilir.
Yukarıda bahsedilmiş olan doğal tedavi yöntemleri hastalığı tamamiyle ve kesin olarak çözümleyemeyebilir.Bu durumda doktora başvurmak gerekir.

Konjonktivitin Tıbbi Tedavisi

Tedavi tercihen göz doktorları tarafından yapılmalıdır.Tedavide çoğunlukla antibiyotikli göz damlaları ve kremleri kullanabilir.Doktorunuz hastalığınızın cinsine göre gerek görür ise farklı tedavilere de baş vurabilir.


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?