KORONAVİRUS (COVID-19) SALGININDA SON DURUM

Yayın Tarihi : 2020/02/24 16:24 • Güncelleme Tarihi : 2020/02/24 16:24 •
Dünya Sağlık Örgütü tarafından 23 Şubat 2020'de  yayınlanan son durum raporuna göre küresel olarak tanısı doğrulanmış toplam hasta sayısı 78.811 ve 2.462 kişi yaşamını yitirdi. Hastalık Çin dışında 28 ülkede rapor edildi ve Çin dışında 17 hasta yaşamını yitirdi. Rapora göre komşumuz İran’da tanısı doğrulanmış hasta sayısı 28 ve bunlardan 5’i yaşamını yitirdi.
KORONAVİRUS (COVID-19) SALGININDA SON DURUM
Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün (23 Şubat) yayınlanan son durum raporuna göre küresel olarak tanısı doğrulanmış toplam hasta sayısı 78.811 ve 2.462 kişi yaşamını yitirdi. Hastalık Çin dışında 28 ülkede rapor edildi ve Çin dışında 17 hasta yaşamını yitirdi. Rapora göre komşumuz İran’da tanısı doğrulanmış hasta sayısı 28 ve bunlardan 5’i yaşamını yitirdi.
Koronavirus hastalığının bugünlerde ülkemizde de görülme olasılığı artmış görünüyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemler dışında kişisel önlem almak da önem taşıyor.
Hastalıktan korunmak ve akut solunum yolu enfeksiyonlarının genel bulaşma riskini azaltmak için Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri şöyle:
• Akut solunum yolu enfeksiyonu geçiren kişilerle (Ateş ve öksürüğü olanlarla) yakın temastan kaçının,
• Sık aralıklarla (sabun ve su ile) ellerinizi yıkayın, özellikle hasta insanlarla veya çevreleriyle doğrudan temas ettikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın,
• Çiftlik hayvanları veya vahşi hayvanlarla korunmasız temastan kaçının,
• Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk yaşıyorsanız erken tıbbi yardım alın ve önceki seyahat geçmişinizi sağlık uzmanınızla paylaşın,
• Çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünlerin tüketiminden kaçının.
Kişisel önlemler dışında, akut solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan kişilerin başkalarını hasta etmemek için insanlarla aralarındaki mesafeyi korumaları, öksürük ve hapşırma sırasında damlacıkların çevreye sıçramaması için tek kullanımlık mendiller ile ağızlarını ve burunlarını örtmesi ve ellerini derhal yıkaması önem taşımaktadır.
Ayrıca sağlık tesislerinde, hastanelerde, özellikle acil servislerde standart enfeksiyon önleme ve kontrol uygulamalarının artırılması gerekmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?