Lazer Epilasyon ve Kuru Cilt

Yayın Tarihi : 2015/12/08 14:08 • Güncelleme Tarihi : 2022/05/04 09:31 •

Poliklinik gözetiminde yapılan lazer epilasyon oldukça popüler olan ve kullanışlı bir yöntemdir

Lazer Epilasyon ve Kuru Cilt

Poliklinik gözetiminde yapılan lazer epilasyon oldukça popüler olan ve kullanışlı bir yöntemdir. Sürekli olarak alınan kıllar bir süre sonra cildi tahriş ediyor ve lekelerin oluşmasına neden oluyor. Lazer epilasyon ise bu durumu çözüyor. Ancak bu uygulamada da dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. 

Lazer Epilasyon Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lazer epilasyon, lazer ışıklarıyla kıl köklerinin öldürülmesine bağlı olarak, bu alanlarda kıl çıkmasının engellenmesi anlamına gelir. Bu ışıkların fiziksel etkisi olduğu unutulmamalıdır. Bu etkilerden zararlı olanları durumu zorlaştırabilir. Bu sebeple epilasyon öncesi ve sonrası uygulamalarda dikkat edilecek hususlar konusunda dikkatli olmak gerekir. 

Özellikle cildiniz kuru ise mutlaka nemlendirmelisiniz. Aksi halde cildinizde lekelenmeler oluşabilir. 

Lazer epilasyon seansına başlamadan önce mutlaka epilasyon yapılacak alanın temizlenmesi ve çok iyi kurulanması gerekir. Eğer yeterince kurumazsa hem epilasyon etkisini göstermeyebilir hem de, su toplaması gibi durumlar meydana gelebilir.

Lazer epilasyondan sonra, özellikle koltuk altı bölgesinin sürtünmelerden korunması gerekir. Bu sebeple epilasyon yapılan bölgeye sürtmeyecek, tahriş etmeyecek tarzda kıyafetler giyilmesi gerekmektedir. 

Lazer epilasyondan sonra en büyük tehlikelerden biri de, güneş ışığıdır. Lazerle haddinden fazla ışığa maruz kalan vücut, üzerine güneş ışığı da aldığında geri dönüşü olmayan lekelere sebep olabilir. Bu sebeple lazer yapılan bölge kesinlikle güneş altında korumasız şekilde durmamalıdır. Özellikle yüz bölgesi mutlaka güneşten korunmalıdır. 

Lazer epilasyon yaptıdığınız kurumunda hijlen kuralları konusunda dikkatli olması gerekir. Mutlaka temiz ve başka kişide kullanılmayan ürünlerin kullanılmasına özen gösterilmeli ve epilasyon yapılan alanın da temiz olması gerekir. 

Lazer epilasyon seanslarınız bitse bile, zaman zaman hormonal değişikliklerden kaynaklı olarak, epilasyon bölgelerinde tüylenmeler olabilir. Bu alanlara yeniden lazer epilasyon yapılmasında bir sakınca yoktur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?