Lenfoma Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2016/09/05 10:42 • Güncelleme Tarihi : 2016/09/05 10:42 •
Lenfoma, lenf damarları, lenf bezleri, bademcikler,dalak, mide, bağırsak ve cildin bazı doku bölümlerinin yer aldığı lenfsisteminden kaynaklanan kanserlerin ortak adıdır
Lenfoma Belirtileri Nelerdir?

Lenfoma, lenf damarları, lenf bezleri, bademcikler,dalak, mide, bağırsak ve cildin bazı doku bölümlerinin yer aldığı lenfsisteminden kaynaklanan kanserlerin ortak adıdır. Bağışıklık sisteminizayıflatan hastalıklar, kimyasal maddeler, uzun süren kronik enfeksiyonlar,virüsler lenfomaya neden olan etmenlerdir.

Lenfomada en önemli belirti genellikle boyunbölgesinde görülen, ağrısız ve hareketli bezeler şeklinde ortaya çıkanşişliklerdir. Boynun yanı sıra koltukaltı ve kasık bölgesinde de şişliklergörülebiliyor. Kilo kaybı, bulantı, kusma, şiddetli baş ağrısı, ateş, kaşıntı,güç kaybı, gece terlemesi de lenfoma belirtilerindendir.

Lenfoma oluştuğu bölgeye göre farklı belirtiler degösterebiliyor. Dalakta görülen lenfoma da dalağın daha da büyümesine sebepoluyor. Kemik iliğinde başladıysa kan sayımında düşüklüğe neden oluyor. Tiroidbezinde başladıysa hastanın tiroid bezinde büyüme görülüyor. Akciğerdegörülürse kendini öksürükle belli ediyor. Beyinde ortaya çıktığında felç, görmekaybı, baş ağrısı, bulantı, kusma görülebiliyor.   

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?