Mucize Meyve Karadutun Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/06/06 11:45 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/06 11:45 •
Karadut, yaz aylarında popülerliği artan ve özellikleçocukların en sevdiği meyvelerden biridir
Mucize Meyve Karadutun Faydaları Nelerdir?

Karadut, yaz aylarında popülerliği artan ve özellikleçocukların en sevdiği meyvelerden biridir. Sevildiği kadar da faydası çoktur.Aynı zamanda tadı da çok güzeldir. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karadutun saymaklabitmez faydası vardır. Çünkü tam bir vitamin ve mineral deposudur diyebiliriz.Karadut bazen kırmızı bazen de mor renkte karşımıza çıkmaktadır. Yumuşak veoldukça hassas bir meyvedir. Kırmızıyken tadı ekşidir, rengi koyulaşmayabaşladıkça tatlılaşır.

Karadut meyvesini taze meyve olarak yiyemiyorsanız suyunu daiçebilirsiniz. Karadut suyu tüketmek de karadut yemek kadar faydalıdır.  Ayrıca karadutu pekmez ve karadut şurubuşeklinde tüketebilirsiniz.

Karadutun İçeriğinde Neler Vardır ve Faydaları Nelerdir?

Karadut tam bir diyet besinidir. Diyet lifleri bakımındançok zengindir. %85 oranında lif içerir. Bu da sindirimi kolaylaştırır vehızlandırır. Hem doyum verir hem de kalorisi azdır. Bir avuç karadut sadece 60kaloridir. 60 kalori tüketip günlük ihtiyacınız olan vitaminlerin büyük kısmınıalabilirsiniz.

Karadut en çok C, E, A, D, B2, B12 ve K vitaminleri içerir.Bu vitaminler sağlıklı yaşam ve güçlü bir bağışıklık sistemi için olmazsaolmazdır. Vücudumuz için hayati önem taşıyan ve gerekli olan Omega 3 ve Omega 6sağlıklı yağ asitlerinin içerir. İçerdiği mineraller ise sodyum, demir, bakır,magnezyum, niasin, selenyum, çinko ve beta karotendir. Karadut, doğal birantibiyotik ve hastalık kovucu diyebiliriz.

Karadutun cilde ve saçlara olan faydası çok büyüktür.İçerdiği vitaminler ve mineraller antioksidan özellik sağlar. Bu da vücuttantoksinleri atarak doğal, temiz, esnekliği artmış, canlı bir cilt ve güçlü,parlak saçlar sağlar.

Karadut kadınların adet döneminin kurtarıcısıdır. Adetağrılarını hafifletip rahatlama sağlar. Kan hücrelerini destekler, içerdiğidemir minerali sayesinde kan yapıcı özelliği vardır.

Karadut güçlü bir mikrop kırıcıdır. Vücudu hastalıklardankorumanın yanında ağız ve diş sağlığına da çok iyi gelir. Dişlerin çürümesiniönler.

Başta da belirttiğimiz gibi lif açısından çok zengindir.Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsak hastalıkları için birebirdir.İçerdiği lifler sayesinde kabızlığı önler.

Karadutun kanser önleyici etkisi vardır. Tümör hücresininbüyümesini engelleyen maddeler içerir ve kanseri önler.

Kısacası böyle faydalı bir bitkiyi fırsatınız varsa vesağlığınız için bir sakıncası yoksa düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz. Busayede vücut sistemlerinizde ve cildinizdeki sağlıklı değişimi farkedebilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?