Nemfomani Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/11/30 23:13 •

Nemfomani; cinsel açlık manasına gelen bir rahatsızlıktır.

Nemfomani Nedir?

Nemfomani; cinsel açlık manasına gelen bir rahatsızlıktır. Kadınlarda görülür ve devamlı cinsel ihtiyaç duyarlar. Orgazm olduktan kısa süre sonra, tekrar birleşmeyi arzularlar. Bu rahatsızlık, hormonal bozukluklardan kaynaklı olduğu gibi, psikolojik kaynaklı da olabilir.

Hormonal Nemfomani Nedir?

Cinsellik arzusu ergenlikle birlikte vücutta başlar ve hayat boyu devam eder. Bunun sebebi; vücudun fizyolojik olarak yeterince büyümesi neticesinde artık vakti gelen hormonların salgılanmasıdır. Vücutta her hormonun birbirinden farklı görevi vardır. Cinsellik hormonları da bu sebeple cinsel dürtüyü artırmak, tatmin etmek üzere üretilirler. Bu hormonlar kadınlarda adet dönemi ile bağlantılı olarak salgılanırlar. Adet dönemlerinde bu dürtüler azalırken, yumurtlama döneminde yani yumurtaların olgunlaştığı dönemde artarlar. Ancak nemfomani hastaları için durum böyle değildir. Bu kişilerin daima cinsel arzuları vardır ve hayatlarını bu cinsel arzuyu tatmin etmek üzere kurarlar.

Psikolojik Nemfomani Nedir?

Toplumda cinsellik ayıptır konuşulmaz algısı vardır. Bu tabii ki doğru ve yerinde bir yaklaşımdır. Şayet böyle olmasaydı toplumun her yerinde ve her kesiminde bu durumlar uygulanır konuşulur ve insanların özel hayatları ifşa olmakla birlikte toplum ahlakı da bozulurdur.

Ancak bu algıyı abartan ailelerde cinsellik gibi normal bir süreç çok anormal tepkilerle karşılanır. Dolayısıyla bu baskıda büyüyen bireyler, cinsel ilişkiye legal yollardan varmakla birlikte kendilerini özgürleşmiş hissederler. Kendini kanıtlama olarak saydıkları bu durumdan sadece fiziksel olarak haz almaz, bunun yanında zihinsel olarak da 'ben liderim, başarılıyım, herkes cinsellik yaşayamaz ama ben yaşarım, beni bu hususta kimsenin kısıtlama gibi bir durumu yoktur ' özgüveni ortaya çıkar.

Bu insanlar bu başarı hissini devamlı yaşamak için de, cinsel ilişkiye bağımlı bir hale gelirler. Bu da nemfomani sayısını hızla artıran bir unsur olarak karşımıza çıkar.

Nemfomani Nasıl Tedavi Edilir?

Her hastalıkta olduğu gibi nemfomani tespit edildiğinde öncelikle hastanın rutin ve hormon testleri yapılmalıdır. Şayet bunlarda bir problem, hastalığa sebep olacak bir durum görülmezse o zaman psikolojik tedaviye başlanmalıdır. Burada da en önemli unsur; hastanın bunu bir problem olarak görmesi ve iyileşmek için niyetli olmasıdır.



 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?