Ödemden Kurtulmak İçin Altın Değerinde Öneriler

Yayın Tarihi : 2017/08/30 11:59 • Güncelleme Tarihi : 2023/11/29 21:46 •

Ödem, vücut doku ve boşluğunda istemsiz sıvı birikimi olarak tanımlanır.

Ödemden Kurtulmak İçin Altın Değerinde Öneriler

Ödem, vücut doku ve boşluğunda istemsiz sıvı birikimi olarak tanımlanır. Kişide şişkinlik ve rahatsızlığa neden olur.

Vücut sistemlerin bir araya gelmesiyle, sistemler organların bir araya gelmesiyle, organlar ise hücrelerin biraraya gelmesiyle oluşur. Dolayısıyla hücrenin yapısı tüm organlarda meydana gelebilecek olasılıkları ortaya koyar.

Hücreler bir araya toplandığında dokuları oluşturur ancak hücrelerin burada haberleşmesini sağlayan doku sıvısı içinde yüzerler. Bu doku sıvısı sayesinde hücrelerin atıkları biriktirilerek dışarı bırakılır veya hücrelere girmesi gereken materyaller bu sıvıdan sağlanır. İşte bu sıvının yoğunlaşması neticesinde su emme isteği artarsa, bu istek karşısında vücut sıvıyı serbest bırakmaz ve ödem adı verilen birikimler meydana gelir.

Bu paragraftan anlaşılacağı üzere; ödemi engellemenin en doğru yöntemi, doku sıvısının yoğunluğunu düşük tutmaktır. Bu durumda su emme isteği düşük olacaktır ve herangi bir birikinti söz konusu olmayacaktır. Bu doğrultuda tüketilmesi azaltılacak besinlerin başında tuz gelir ve bunu şekerli besinle takip eder.

Ayrıca vücut sıvıya doyarsa da biriktirme ihtimalinden vazgeçecektir. Bu sebeple bol sıvı tüketilmeli ancak meyve suyu, asitli içecekler gibi çok şekerli ve asitli besinlerin de yoğunlukları fazla olduğundan bu içecekler tüketilmemelidir.

Ödemin vücutta tutunamamasının bir sebebi de harekettir. Vücutta kinetik enerji yani hareket enerjisi olduğu sürece doku sıvısı da devamlı olarak hareket eder. Bu hareket esnasında birbirlerine yaklaşıp uzaklaşan hücreler, aralardaki fazlalık materyalleri direk olarak doku sıvısından uzaklaştırır ve vücut ödem tutmaz hale gelir.

Ödem vücutta tespit edilirken şiş bölgeye bastırmanız gerekir. Eğer bastırdığınız bölge kolayca içine çöküyor ve bıraktığınızda kolaylıkla şiş haline ve rengine kolay dönüyorsa bu ödemdir. Ayrıca sıcak su, masaj gibi etkiler de lokal ödemleri çözebilir. Özellikle ayak bölgesinde meydana gelen ödemlerden kurtulabilmek için kan akışını rahatlatmak gerekir. Bunun da en kolay yollarından biri, bacakları havaya dikerek sırt üstü yatmaktır. Bu pozisyonda kan damarları yer çekimine doğru hareket eder ve bacaklardaki kan akışı rahatlar. Ancak eğer bir bölgede ödem varsa, bu tüm bölgelerde de olabileceği anlamına gelir. Dolayısıyla ödem durumundan tamamen kurtulmak için genel hususları da uygulamak gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?