Öksürük Olanlara Birkaç Tavsiye

Yayın Tarihi : 2017/09/10 18:03 • Güncelleme Tarihi : 2022/01/23 12:42 •

Kış aylarının yaklaşması ve havanın soğuması ile birlikte öksürüğe yakalananların sayısı da artmaya başladı

Öksürük Olanlara Birkaç Tavsiye

Kış aylarının yaklaşması ve havanın soğuması ile birlikte öksürüğe yakalananların sayısı da artmaya başladı. Ayrıca koronavirüsle tanışmış olmak, artık öksürükten dahi aşırı korkmamıza sebep oldu. Hatta belirti dahi sayılan öksürüğe karşı artık çok daha temkinli ve dikkatli olmak gerekliliği aşikardır. 

Öksürüğün asıl nedeni boğaz bölgesinde oluşan enfeksiyon sonrası yoğunlaşan mukoza tabakasıdır. Vücut öksürerek boğazdaki bu yapıyı vücuttan uzaklaştırmak için öksürür. Öksürüğün ilerlemesi halinde çok daha ciddi sorunlar oluşturabilir. Öksürenlerin besinleri ılık tüketmesi, boğazını sıcak tutması ve doktor önerisi ile ilaç kullanması önerilmektedir. Ayrıca bol C vitamini alınmalıdır. Bu sayede vücut hastalıkla daha kolay savaşacaktır. 

Öksürürken Boğaz İtinası Neden?

Yemek borusu ve soluk borusu, aynı ağız açıklığından dış ortamla birleşir. Aralarını ayıran tek şey, epiglottis adıyla anılan kapakçıktır. Haliyle öksürük esnasında hem soluk borusunu, hem yemek borusunu korumak önemlidir. 

Kişide öksürük başladığından itibaren çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü öksürük boğaz bölgesinden dışarıya atılan kuvvetli havadır. Bu atım esnasında aşırı davranmak boğaz yaralarına, iltihaplara sebep olur ki, bu da ayrı bir hastalık olmakla birlikte daha zor tedaviler gerektirir. Bu sebeple özellikle ılık beslenme hususuna dikkat edilerek boğaz bölgesi yumuşak tutulmalı ve tahrişe fırsat verilmemelidir. 

Boğazı sarmak suretiyle dışarıdan sıcak tutmak da son derece önemlidir. Bu sayede bogaz korunmuş olur. 

Ayrıca öksürük partikülleri ağızda kalır ve besin de bu ağız kanalıyla mideye, oradan tüm organlara ulaştığı için ağız içindeki mikroplar tüm vücuda dağılabilir. Bu sebeple boğazı korumanın yanında ağız bakımına da imtina gösterilmelidir. Dişler günde en az 3 kez fırçalanmalı, bol su içilmeli, ağız ve burunda biriken mukus yutulmamalı ve daima temizlenmelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?