Okul Bulaşıcı Hastalıkları da Beraberinde Getiriyor

Yayın Tarihi : 2017/09/19 18:42 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/19 18:42 •
Okulların yeni döneme başlamasıçeşitli heyecanları ve kaygıları da beraberinde getiriyor
Okul Bulaşıcı Hastalıkları da Beraberinde Getiriyor

Okulların yeni döneme başlamasıçeşitli heyecanları ve kaygıları da beraberinde getiriyor. Özellikle henüzokula ilk defa başlayan çocuklarda ve ailelerinde bu heyecan kat be katartıyor. 

Tabii okullar açılıyor denince aklailk gelen ihtiyaçlar ve alınacaklar oluyor. Özellikle kırtasiye malzemelerinin sağlıklı olmasına her okul sezonubaşlangıcında büyük özen gösterilir. Bu konuda toplumun farkındalık kazanmasıçok önemli bir gelişmedir.

Okullarda en büyük kaygılardan biride bulaşıcı hastalıklardır. Aynı ortamda saatlerce birlikte kalan çocuklar,bulaşıcı hastalıkların tehdidi altındadırlar. Gripten tutun da bitlenmeye kadarpek çok sağlık sorunu, okul ortamlarında yayılır. Bunu sürekli düşünüp çocuğayansıtmak çok yanlış bir davranıştır. Bunun yerine çocuğa bu durumu uygun birdille anlatıp ona el yıkamak, başkalarının yiyeceklerinden ve içeceklerindentüketmemek, herkese çok temas etmemek, bol su içmek gibi alışkanlıklarıkazandırırsanız çocuğunuzu hastalıkların büyük kısmından korumuş olursunuz.

Bunların dışında, çocuk kendi hastaolduğunda da ne yapması gerektiğini bilmelidir. Hapşurduğunda ağzını kapatma,sık sık elini yıkaması gerektiği bilgisine sahip olursa, diğer çocuklarıkorumuş olursunuz. 

çocukların bulaşıcı hastalıklardankorunması ancak ebeveyn gözetimi altında olabilir. En önemli husus ise, hastaolan çocuğu okula göndermemektir. Hasta olan çocuk okula devam ettiğinde; dersianlayamadığı gibi, iyileşme sürecini de geciktirmiş olur. Bunun yanında diğerçocuklarında hasta olmasını sağlayabilir. Bu sebeple kendi çocuğunuz ve diğerçocukların sağlığı için, hasta olan çocuklarınızı okula göndermeyin.

Toplum olarak bul alışkanlıklarkazanıldığında ve çocuklara kazandırıldığında, sadece okullarda değil, tümortak yaşam alanlarında bulaşıcı hastalıkların önüne geçilebilecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?