Omicron’un Alt Varyantları BA.4 ve BA.5 Kaynaklı Vakalar Artıyor

Yayın Tarihi : 2022/06/30 13:22 • Güncelleme Tarihi : 2022/06/30 13:28 •

Artan Covid vakalarına karşı tedbirli olunması gerekiyor. Hatıtlatma dozu aşıların olunması ile kapalı ve kalabalık mekanlarda tedbiren de olsa maske takılması korunmada pratik çözümler olarak önerilmekte.

Omicron’un Alt Varyantları BA.4 ve BA.5 Kaynaklı Vakalar Artıyor

Son günlerde Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde,  Omicron’un alt varyantları olan BA.4 ve özellikle de BA.5’in yayılmasıyla birlikte Covid-19 vakalarının yükseldiği görülüyor. Yeni bir Covid- 19 dalgasına karşı tedbirli olmamız gerektiğini vurgulamak isteriz.

Kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmış olsa da,  tedbiren  özellikle kalabalık ve  kapalı mekanlarda maske takmak Covid-19’dan korunmak için en pratik önlemdir.

Covid-19 vaka sayılarında artış gözlemlediğimiz bu günlerde hatırlatıcı doz aşısını olmayan vatandaşlarımızın aşı olmalarını önerdiğimizi bir kere daha hatırlatmak isteriz.

Boğaz ağrısı, yüksek  ateş ve halsizlik başta olmak solunum yolu semptomları olan okurlarımızın  muayene olmak üzere en yakın sağlık merkezine başvurması ve ilgili doktorun önerisine göre test yaptırmalarını öneriyoruz

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?