Pick Hastalığı Nedir? Pick Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2015/05/27 08:54 • Güncelleme Tarihi : 2015/05/27 08:54 •
Alzheimer hastalığı kadar sık görülmese de, bir çeşit bunama türü olan Pick hastalığı da sıkça merak edilmektir
Pick Hastalığı Nedir? Pick Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Alzheimer hastalığı kadar sık görülmese de, bir çeşit bunama türü olan Pick hastalığı da sıkça merak edilmektir.
Pick hastalığı, Alzheimer hastalığına  göre daha erken yaşlarda başlıyor ve davranış bozukluğunun yanı sıra konuşma ve dil becerisinde bozulmaya da yol açabiliyor.. 
Beyne hasar veren Pick hastalığı, Alzheimer'dan sonra ikinci sıklıkta görülen bir demans türüdür. Son zamanlarda ciddi  bir artış gösteren bu hastalık, beynin ön bölgesinin hasara uğramasıyla  meydana gelir. Kişilik ve sosyal davranış bozukluğu ile konuşma bozukluğu, hastalığın temel belirtileridir.
Beynin etkilenen ön bölgelerinin yapılan  patolojik incelemelerde, bu bölgelerde ağır sinir hücresi kaybı sebebiyle kesilen beyin sert ve lastiksi bir kıvama gelmektedir.. Bu bölgeler belirgin olarak aşırı derecede büzüşme ile küçülür, beynin diğer bölgeleri de hastalığın süresine bağlı olarak zamanla küçülmektedir .
Mikroskopik incelemede bu atrofiye uğrayan beyin dokusunda mutlaka Pick cisimcikleri denen patolojik hücreler saptanmaktadır. Bu sebeple  hastalık bu ismi almıştır.
 Frontal bölge, beynin ön bölgesidir. Burası tüm beynin 1/3'ünü oluşturacak kadar geniş bir bölgedir ve evrimsel gelişimini diğer beyin bölgelerinden sonra tamamlamıştır. Diğer canlı türleri ile kıyaslandığında insanda en geniş ve gelişmiş halini almıştır. Frontal lop beynin en genç, en karmaşık, en az araştırılmış bölgesidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?