Saçı Fazla Taramak, Saçta Kırık Sayısını Artırır!

Yayın Tarihi : 2015/04/08 17:17 • Güncelleme Tarihi : 2021/12/27 01:02 •

Saçların fön, perma, şampuanla yıkama gibi etkenlerden dolayı yıpranabildiği çoğumuzun bildiği bir durumdur

Saçı Fazla Taramak, Saçta Kırık Sayısını Artırır!

Saçların fön, perma, şampuanla yıkama gibi etkenlerden dolayı yıprandığı çoğumuzun bildiği bir durumdur. Bu etkenlere eklenen bir başka durum ise hemen herkesin her gün uyguladığı saç tarama eylemidir. Saçların özellikle sert hareketlerle taranması, saçı cansız gösteren ve uzamasını engelleyen saç kırılmalarına neden olabilmektedir. O nedenle saç tararken saçın yıpratılmamasına özen gösterilmeli, tarama işlemi yeteri ölçüde tekrarlanmalıdır.

Saç Kırılmaları Nasıl Engellenir?

Saçda tıpkı organlar gibi canlı ve akıllıdır. Yeterince güzel bakım yapıldığında; canlı, dolgun ve temiz görünür. Ancak yeterince bakılmadığında, yıpranmış, zayıf, sağlıksız bir görüntü ortaya koyar. 

Saçların bakımında en önemli hususlardan biri kırıklardır. Kırığı çok olan saçlar, düzgün durmaz ve bakımsız havası verir. Ayrıca kırık saçlar yeterince iyi uzama göstermediğinden, saçın potansiyelini ortaya koyamaz. İşte bu sebeplerle saçta kırık olmaması son derece önemlidir. 

Kırıklardan kurtulmanın en basit yollarından biri, saçı beslemektir. Bu işi ister evde doğal yağlarla, ister hazır kozmetik kremlerle yapabilirsiniz. Saç, doğasında cilde benzer ve yağlı bakımlar iyi gelir. Bu sebeple kolay bulunan materyallerle evde yapacağınız bir saç bakım yağı, saçlarınızın iyi görünmesini sağlar. 

Diğer önemli husus, kullanılan tokalardır. Saçı çok sıkan tokalar sıklıkla kullanılmamalı ve özellikle plastik maddeden yapılan lastik tokalar çok sık kullanılmamalıdır. Kullanılıyorsa dahi, geceleri mutlaka çıkarılmalı ve saçın havalanması sağlanmalıdır. 

Tarama işlemi, oldukça kibar yapılmalı, saçları çekiştirmemelidir. Eğer dalgalı, kıvırcık veya zor açılan saçlara sahipseniz, tarama kolaylaştırıcı spreylerden yardım alabilir. Böylece kolayca tarayabilir ve kırıkları önleyebilirsiniz. 

Beslenme, saç bakımında da oldukça önemlidir. Özellikle E vitamini, hücrelerde olduğu gibi, saçlarda da iyi bir etki yapmaktadır. Bu sebeple E vitaminince zengin beslenmek veya saça E vitamini içerikli şampuanlar kullanmak faydalı olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?