Sağ Kol Neden Uyuşur?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/04/04 23:19 •
Sağ kol, kalp ile doğrudan temas halinde değildir. Haliyle sağ kol uyuşması kalp krizini akla getirmez. 
Sağ Kol Neden Uyuşur?

 

Kol uyuşması halkta yaygınlaşmış ve riskli durum olarak bilinmektedir. Aslında organ fark etmeksizin her bölgedeki uyuşmalar risklidir. Çünkü sağlıklı bir vücutta bu tür uyuşmalar hissedilmez. Uyuşmaların sebebi, organa yeterli kan gitmemesinden dolayı yeterince beslenme ve gaz değişiminin olmamasıdır. 

Sol Kol Uyuşması Neden Risklidir?

Sol kol, kalbe kan taşıyan bölgedir. Haliyle bu bölgede meydana gelen bir aksaklık, kalpte bir problem olduğunun göstergesi olabilir. Özellikle kalp krizleri incelendiğinde, hepsinin ortak yönünün sol kol uyuşması olduğunu görmek, tabii ki tesadüf değildir. Ancak unutulmamalıdır ki, her sol kol uyuşması da kalp krizi habercisi değildir. Ancak sebebi ne olursa olsun, mutlaka araştırılmalı ve tedavisi yapılmalıdır. 

Sağ Kol Neden Uyuşur?

Sağ kol, kalp ile doğrudan temas halinde değildir. Haliyle sağ kol uyuşması kalp krizini akla getirmez. 

Uzuv uyuşması; o bölgeye yeteri kadar kan gitmemesinden kaynaklanır. Sağ kol uyuşması ise, pek çok hastalığın habercisi olabilir.

Sinir sıkışması, yeterli ve dengeli beslenmeme, karpal tünel sendromu, inme, şeker hastalığı, iskemik atak; sağ kol uyuşması sebeplerindendir.

Uyuşma hangi uzuvda olursa olsun ihmal edilmemeli ve mutlaka sebebi araştırılmalıdır. Vücut doğru dinlendiğinde, verdiği mesajlar doğru anlaşıldığında pek çok hastalığın tespiti erken dönemde yapılabilir ve tedbirleri alınabilir. Uyuşma da bu mesajlardan biridir. Vücuttaki kan dolaşımının tehlikede olduğunun bilgisini verir. 

Kol Uyuşması Nasıl Giderilir?

Kol uyuşmasının en çok sebebi damar tıkanıklığıdır. Damar tıkanıklığının sebebi ise; kalitesiz beslenme, sigara ve alkol tüketimi, hareketsiz yaşam tarzıdır. 

Yani sebze ağırlıklı; düzenli beslenme sağlanır, düzenli spor yapılır, sağlıklı kiloya ulaşılır ve kötü alışkanlıklar terk edilirse kol uyuşmaları da dahil olmak üzere pek çok hastalık iyileştirilebilir. Ancak tabii ki ileri derecede olan ve mutlaka tedavi gerektiren durumlarda ihmal edilmemeli ve ihtiyaç duyulan tedavi alınmalıdır.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?