Sertleşme Sorunu Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

Yayın Tarihi : 2016/02/23 11:53 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/05 02:35 •

pen*sin vajina içinde kararlı bir şekilde hareket edebilmesi için yeteri sertliğe ulaşmış olması gerekir. Aksi takdirde cinsel birliktelik gerçekleşemez.

Sertleşme Sorunu Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

pen*sin vajina içinde kararlı bir şekilde hareket edebilmesi için yeteri sertliğe ulaşmış olması gerekir. Aksi takdirde cinsel birliktelik gerçekleşemez. Erkekte bu sertliğin sağlanamaması veya çok geç sağlanması, sertleşme problemleri demektir. 

Erkekte sperm oluşma ve bu spermi dışarı atma başarısı, cinsel birliktelik başarısı yanında erkeğin cinsellikteki özgüvenini de ortaya koyar. Çünkü cinselliği hakkıyla yaşayamayan erkek; kendini yetersiz hissetmesinin neticesinde özgüvensizdir. 

Eğer bunun fizyolojik bir sebebi yoksa çoğu zaman psikolojik sebepler ortaya çıkarmaktadır. Ergenlikte cinselliğin aşırı ayıplanması, gelişiminin engellenmesi, yanlış tutumlar bunun başlıca sebepleri olabilmektedir. 

Cinsel isteğinin olmasının yanı sıra sertleşme sorunu yaşayan pek çok erkek bulunur. Bu durumda kişi cinsel birlikteliği istediği gibi yaşayamaz. Cinsel istek, tabii ki bir dürtüdür. Yeterince dürtülenme olmadığı takdirde, sperm üretimi olmayacağından, cinsel başarıdan da bahsedilemez. Ancak bazen cinsel istek olsa da, sertleşme gerçekleşmez. Bu yine psikolojik esaslara dayanır. Erkeğin partnerini memnun edememe, başarısızlık kaygısının en başında gelir. Bunu engellemek için ise, kendini cinselliğe konsantre etmesi ve harici unsurları düşünmemesi gerekir.  

Sertleşme sorununun pek çok nedeni olabilir. Bu neden bazı fiziksel hastalıklar veya psikolojik kökenli olabilir. Sertleşme sorunun tedavisinde en önemli unsur nedenin belirlenmesidir. Neden belirlendikten sonra uygulanacak doğru tedavi ile bu sorun kolaylıkla giderilebilir.

Ayrıca sertleştirmeyi gerçekleştiren kozmetik ürünler de mevcuttur. Yani erkekte fiziksel bir kusur yoksa ancak sertleşmede problem yaşıyorsa kullanacağı krem veya spermlerle pen*s sertleşmesi uyarılabilir ve çok daha hızlı bir şekilde bu iş gerçekleştirilebilir. Ayrıca bu ürünler kadın vajinası tarafından emilmez ve dokuya geçmez. Bu sebeple aksi bildirilmedikçe bir tehlikesi yoktur. Ancak yine de cinsel ilişkinin hemen sonrasında yıkanmalı ve temizlenmelidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?