SHIH POO Cinsi Köpeklerde Görülen Sağlık Sorunları

Yayın Tarihi : 2020/06/24 14:17 • Güncelleme Tarihi : 2020/06/24 14:18 •
Shih Poo nadir bir köpek türüdür.Ancak çok sevimlidir.Shih Poo, Shih Tzu ve Poodle köpeklerinin karışımı sonucu oluşmuş ayrı bir cinstir.
SHIH POO Cinsi Köpeklerde Görülen Sağlık Sorunları

Shih Poo Cinsi Köpek Nedir? 

Shih Poo, Shih Tzu ve Poodle köpeklerinin karışımı sonucu oluşmuş ayrı bir cinstir. Bu melez köpek cinsi diğer melezlerde de olduğu gibi her iki ailesinden aldığı sağlık sorunları karşı savunmasızdır.

SHIH POO Cinsi Köpeklerde Görülen Sağlık Sorunları 

Brakisefali Hava Yolu Sendromu

Bu sendrom, kasılmış burun delikleri, parçalan trakea ve uzamış yumuşak bir damak içeren anatomik kusurların birleşimidir. Bu birleşim hava akışının tıkanmasına neden olur ve solunum problemleri yaratır. Shih Pooların stres veya heyecan verici koşullar altında olması durumunda en yaygın olaydır. Sorunların ciddiyeti durumunda, köpeğinizi acilen veterinere götürmelisiniz!

Diş Hastalıkları

Shih Poolar da tıpkı diğer köpek cinsleri gibi diş hastalıklarına karşı savunmasızdır ve bu durum diş sıkışması, tartar oluşumu ve periodontal hastalıkların oluşmasına neden olur. Bunların tümü yaklaşık 6-7 aylık yavru Shih Poolarda teşhis edilebilir. Bu köpekler diş problemlerine meyilli olduğundan köpeğinizin ağız hijyenin korudumaya ve dişlerini günde iki kez fırçalamaya özen gösterin.

Kalça Displazisi

Bu gelişimsel bozukluğa Shih Poolardaki kalça eklemlerinden biri veya her ikisi de neden olabilir. Kalça displazisi, Shih Poolarda görülen yaygın bir durumdur ve köpeğinizde topallama ve yürüme bozukluklarına bile yol açabilir. Bunu fark ettiğiniz an acilen bir veteriner hekime başvurun! 

İntervertebral Disk Hastalığı

Bu hastalık, Shih Poo köpeğinin omurga bölgesinde şok emici disklerin dejenerasyonuna neden olur. Bu dejenerasyon, yaşlı köpeklerde sık görülen sinir yoğunlaşmasına ve şiddetli ağrıya yol açar. Bu durumun tedavisi için anti-eflamatuar önerilir, ancak kritik vakalarda cerrahiye başvurulması gerekmektedir.

Keratokonjonktivit Sicca

Göz kapaklarında gözyaşı bezleri yıkıldığında gözyaşı üretimi azalır ve “kuru göz”e( bu hastalığın diğer adıdır.) neden olur. Göz; tahrişe, iltihaplanmaya ve yüzey izine karşı savunmasızdır.

Patellar Lüksü 

Patellar Lüksü, köpeğin diz kapağının hafifçe yer değiştirmesinin doğrudan bir sonucu olan periyodik arka uzuv topallığı ve topallamayla ilgilidir. Bu durum için cerrahi, artriti önlemek ve topallamayı düzeltmek için tek seçenektir.

Radikal Retina Atrofisi

Bu hastalık Poodle melezlerinde yaygındır bu yüzden Shih Poolarda da sıkça görülür. Temel olarak sinirle ilgili, sonunda görme kaybına ve gece körlüğüne yol açabilen regresif bir bozukluktur. Üreme öncesi köpeğinizin ebeveynini test ettirin. Teşhis edilebilen ve çabuk tedavi edilebilen bir bozukluktur.

Sebase Adenit

Bu enflamatuar cilt bozukluğu, sonunda saç dökülmesine, cilt tahrişine ve ciltle ilgili diğer enfeksiyonlara yol açabilen şişmiş sebum üreten deri bezleri nedeniyle oluşur. Doktorlar bu durumda genellikle  temel anti-enflamatuarlar ve tıbbi şampuanları önermektedir.

Von Wilebrand Hastalığı

Von Wilebrand hastalığı, kalıtsal bir hastalıktır, trombosit aktivitesinin kötüleşmesi ve zayıflatılmış grafit oluşumu sonucunda oluşur. Eğer Shihpoo’nuzda devamlı kanama oluyorsa, nötralizasyon olarak bilinen cerrahi bir prosedür geçirmeniz gerekmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?