Soğuk algınlığından Kaçamazsınız Ancak Korunabilirsiniz!

Yayın Tarihi : 2016/12/06 17:06 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/01 22:51 •

Bağışıklık, kişinin hastalıklara karşı direncini ortaya koyan savunma sistemidir. Kişi; bu sistemini ne kadar iyi korursa, hastalığa yakalanma ve ağır geçirme ihtimali o kadar ortadan kalkmış olur.

Soğuk algınlığından Kaçamazsınız Ancak Korunabilirsiniz!

Soğuk algınlığına yakalanan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu duruma hızla soğuyan havanın yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlendirilmemesi de sebep olabiliyor. Havalar soğusa da düzenli yapılan egzersiz ve sağlıklı beslenme bağışıklığınızı yükseltecek, hastalanma ihtimalinizi minimuma indirecektir.

 

Bağışıklık Nedir?  Nasıl Güçlenir? 

Bağışıklık, kişinin hastalıklara karşı direncini ortaya koyan savunma sistemidir. Kişi; bu sistemini ne kadar iyi korursa, hastalığa yakalanma ve ağır geçirme ihtimali o kadar ortadan kalkmış olur. O sebeple bağışıklık tahmin edilenden çok daha ciddi öneme sahiptir. 

Bağışıklık güçlendirme, aslında sağlıklı yaşam için gerekli olan unsurlardır. Çünkü vücut, beslenmek ve hücrelerini yenilemek için kendi fıtratında olan durumları ister. Yani; meyve ve sebzelerdeki vitamin ve mineraller, spor ve aktif hayat, hayvansal ürünlerdeki mineraller vücudun çalışma mekanizmasının birer parçasıdır ve bunlara ihtiyacı vardır. Siz bu mekanizmayı destekledikce, bu mekanizma da sizin ihtiyaçlarınızı giderir. 

Bağışıklığın bir de psikolojik boyutu vardır. Fark ederseniz; insanın hayatında mağızdaninin düşük olduğu dönemlerde ard arda aksilikler, ard arda hastalıklar meydana gelir. Çünkü; psikolojik travmalar organları olumsuz etkiler. Bunun en bariz örneği; stresli zamanlarda yaşanan karın ağrısı, mide bulantısıdır. Stres durumu ortadan kalktığında, bir anda kendinizi bu ağrılardan kurtulmuş bulursunuz. Bu stres durumu uzun sürdüğünde ise, organların çoğu etkilenmeye başlar, vücut kendini korumaya almak adına yeni hücre üretimini durdurabilir. Bu sebeple stresten de uzak durmak, bağışıklığı güçlü tutmanın en önemli etkenlerindendir. 

 

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

Soğuk algınlığı genelde üst solunum yolu rahatsızlıklarıyla meydana gelir. Hastalık çok ciddi boyutlarda değil ve ilaç kullanımını gerektirmiyorsa, bol su içmek ve bol meyve sebze tüketmek en iyi tedavisidir. 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?