Stresten Uzaklaşın Uzun Yaşayın!

Yayın Tarihi : 2016/12/06 17:03 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/07 08:24 •

Stres, vücut sağlığını etkileyen ve pek çok hastalığın etkeni olarak kabul edilen uzun süreli tedirginlik halidir

Stresten Uzaklaşın Uzun Yaşayın!

Stres, vücut sağlığını etkileyen ve pek çok hastalığın etkeni olarak kabul edilen uzun süreli tedirginlik halidir. Kişi stresli yaşamla başa çıkabilir ve stresten uzak durmayı başarabiliyor ise sağlıklı yaşama şansını da arttırır. Bu sayede uzun yaşamın kapısını aralamış olursunuz.

Stresten Nasıl Kaçılır?

Stresin ilk etkeni beslenme biçimidir. Sağlıksız beslenen bir vücut sindirimde zorlanır. Sindirimin zorlanması ise, kişide yeterince besinlerden yararlanamamayı ve vitamin bakımından eksik kalmayı meydana getirir. Bu da kişinin bilişsel fonksiyonlarını bozar; daha zor anlayan, kavrayan, çabuk sinirlenen bir kişilik meydana getirir. Bunun yanında kişi; vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı kendini devamlı yorgun, uykulu ve keyifsiz hisseder ve tahammül seviyesi düşer. Bu sebeple stresli kişiler öncelikle beslenme şeklini düzene koymalıdır. Bol sebze tüketmek sindirimi düzeltmenin ilk unsurudur. Yemek aralarında atıştırma yapılmamalı, bol su tüketilmeli az ve sade beslenmeye özen gösterilmelidir.

Hareket etmek vücudun fazla enerjisini atmaya yardımcı olmanın yanında, kişide mutluluk hormonu salgılanmasına da yardımcı olur. Ayrıca bacakların çalışması kan akışını hızlandırır ve kişinin beyninin daha iyi çalışmasını sağlar. Bu sebeplerle stresten uzak durmak için haftada en az 3 gün spor yapılmalı, en azından yürüyüşler yapmak aksatılmamalıdır.

Bazı stresler, kişinin hayatına özgüdür. Kişinin ailesiyle, arkadaşlarıyla veya işiyle ilgili olabilir. Gerçekci olmak gerekirse, bu unsurlardan kaçmak her zaman mümkün olmayabilir. Maddi durumlar veya değiştiremeyeceğiniz unsurlar, bunlardan kaçmanıza izin vermeyebilir. Böyle durumlarda da; stres unsuru iyi belirlenmeli ve o durumdan kaçınılmalıdır. Örneğin yaptığınız iş size keyif vermiyor ve sevmediğiniz işi yapmak canınızı sıkıyorsa işinize renk katmaya çalışın. Daha rahat kıyafetler giyin, sevdiğiniz müzik eşliğinde çalışın gibi…

Herşeyden önemlisi yaşamayı sevin, olayların arkasındaki can sıkıcı olayları düşünmek yerine her zaman mutlu olma yöntemini arayın ve bolca şükredin. Böylelikle elinizdeki iyilikleri fark edecek ve daha mutlu bir insan olacaksınız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?