Sünnet için Hangi Yaşlar Tehlikelidir?

Yayın Tarihi : 2015/11/08 11:09 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/03 12:58 •

Sünnet, pen*s ucunda bulunan doku fazlasının alınması işlemidir.

Sünnet için Hangi Yaşlar Tehlikelidir?

Sünnet, bazı dinlerin gerekliliği olması yanı sıra erkek cinsel sağlığının korunumu için de oldukça önemlidir. Ancak sünnetin yapıldığı yaş dönemi oldukça önemlidir. Uzmanlar özellikle cinsel kimliğin belirginleştiği 2-7 yaş aralığında sünnetten kaçınılmasının altını çiziyor. 

Sünnet Sağlık İçin Gereklidir

İslamiyet inancı ile bağdaştırılan sünnet, erkek sağlığı için olmazsa olmazlardandır. Ancak islaminyetin emirleri, zaten insan sağlığı ile paraleldir. Sünnet, pen*s ucunda bulunan doku fazlasının alınması işlemidir. Bu işlemde alınan doku, vücutta herhangi bir görevi olmayan doku parçasıdır. Hatta sünnet edilmeyip alınmaması durumunda, kişiye vereceği zarar daha ciddidir. Erkeklerin pen*s ucundaki bu doku fazlası, idrarın tamamen dışarı atılmasına engeldir. pen*s borusundan geçtiği için idrar torbasına geri dönemeyen, pen*s ucu dokusu olduğu için de dışarı çıkamayan bu idrar damlacıkları, pen*sin ucunda enfeksiyona sebep olur. Bu enfeksiyon durumunun tedavisi kolaydır ilaç ve kremlerle iyileşebilir ancak tekrarlama olasılığı çok yüksektir.

Dolayısıyla hiç bir inanca bağlı kalmaksızın, bir işleve sahip olmayan doku parçasını vücutta tutmak ve devamlı enfeksiyon ve tedavisi ile meşgul olmak yerine, bu doku parçasının alınması makbuldür. Aynı şekilde, bir fonksiyonu olmayıp da diş yapısını bozan veya ağrı yapan yirmilik dişi çektirmekle aynı şeydir aslında. Hatta konumu itibariyle yirmilik dişi çektirmek çok daha zorken, özellikle günümüz tıp teknolojisi ve çabukluğuyla sünnet işlevi çok daha kolay yapılmaktadır.

Sünnet İçin Uygun Yaş Nedir?

Sünnet için en uygun yaş, aslında bebek doğduğundadır. Hatta bebekler doğduklarında acı hisleri yoktur. Bu sebeple yenidoğanlarda sünnet işlemi, anestezi kullanmadan gerçekleşir. Ancak her bebek sağlıklı ve sıkıntısız dünyaya gelmez. Bazen daha hayati durumlar varken bebeğin sünneti sonraya bırakılabilir. Örneğin; küvezde kalması gereken, tedavi alan, sarılık geçirmekte olan bebeklerde tabii ki beklemekte bir mahsur yoktur.

Eğer doğar doğmaz sünneti yaptırmadı veya yaptıramadıysanız, bundan sonra bebeğin iki yaşına kadar yapılması gerekir. İki yaşına kadar pen*s dokusunda sünneti uygulamak hala kolaydır ve lokal anestezi ile yapılabilir.

Ancak 2-7 yaş arası uzmanlarca tercih edilmez. 7 yaşını geçtikten sonra, çocuğun psikolojik durumunu etkilemeden de sünnet yapılabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?