Şüpheli İlişki Sonrası HIV Testi Yeterli mi?

Yayın Tarihi : 2018/07/19 00:25 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/06 10:22 •

Şüpheli bir cinsel ilişki sonrası endişeye kapılan erkek ziyaretçilerimiz HIV testi yaptırıyorlar. Peki cinsel yolla bulaşan enfeksiyon riskine karşı sadece HIV testi yaptırmak yeterli midir? Bu sorunun cevabını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Şüpheli İlişki Sonrası HIV Testi Yeterli mi?

Şüpheli bir cinsel ilişki sonrası endişeye kapılan erkek ziyaretçilerimiz HIV testi yaptırıyorlar.Ancak sadece HIV ELİSA testi yaptırmak cinsel yolla bulaşan tüm enfeksiyonları için yeterli değil.
Şüpheli ilişki sonrası risklere göre farklı testlere de gerek bulunmaktadır.
Aynı HIV gibi cinsel ilişki ile bulaşabilen Hepatit B ( HBS AG) ve Hepatit C (Anti HCV)  testleri de yaptırılmalı.Bunlara ilave olarak tercihen bir üroloji uzmanına da danışarak eğer pen*s ucunda bir akıntı varsa başta bel soğukluğu olmak üzere üretrit nedenlerine yönelik bakteriyolojik testler ve frengi yönünden VDRL testleri de yaptırılmalı.
Doktorunuz gerek görürse Herpes virusu ve ve genital siğil etkeni HPV yönünden de testler isteyecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a********* :

hocam bunlar kan testı sonuclarım lutfen acıl yorumlarsanız sevınırım ,
HBsAg (ELISA) sonuc: 0.5128
ANTİ HCV (ELISA): sonuc 0,171 bırımı s/co
Anti HIV (ELISA) sonuc: 0,300
VDRL-RPR : negatıf


Cevap:

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

b********* :

merhaba hocam 14 şubatta korunmasız bir ilişki yaşadım kız arkadaş sabahları aşı olduğunu söyledi aids'e karşı böyle birşey varmı birde aids testi yaptırsam ücretleri ne kadar tutar öğrenciyim ve aileme söylemekten korkuyorum böyle bir durumu


Cevap:

Yazdıklarınızdan HIV enfeksiyonu ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız ve bazı yanlış bilgilere sahip olduğunuz anlaşılıyor.
HIV ile ilgili bir aşı yoktur. 
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



e******* :

Hocam Merhabalar

Ben dün akşam korunmasız bir şekilde ilişkiye girdim bir hastalık kapıp kapmadığımı öğrenmek için en erken olan test hangisidir ve ne zaman yaptırmam gereklidir bilgilendirseniz sevinirim.


Cevap:

ޞüpheli ve korunmasız cinsel ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanacağı şüphesi ve endişesiyle HIV testi yaptıran veya yaptırmak isteyen bir çok Tahlil.com okurundan benzer sorular geliyor.

Tahlil.com olarak, sitemizde sürekli yaptığımız bir uyarıyı tektar hatırlatmakta fayda görüyoruz .HIV şüphesi nedeniyle kendi başınıza asla test yaptırmayın.Gereksiz yere özel laboratuvarlara para harcayarak masrafa girmeyin ve vakit kaybına uğramayın. ޞüpheli bir durumunuz varsa bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun  ve muayene sonrası gereken tahlilleri onun kontrolünde yaptırın.
 Aşağıdaki yazımızda şüpheli ilişki sonrası hangi HIV testinin ne zaman yapılacağına dair gerekli bilgileri bulabilirsiniz.


s********* :

Hocam lütfen bana yardım edin.. 21.gunde devlet hastenesinde doktorum aracılıgıyla pcr rna ve eliza testi oldum. sonuçları negatif cıktı tekrar test olmama gerek vardır lutfen yardımedin iyi calışmalar.


Cevap:

90.günde tekrarlatmanızı öneririz...

k********* :

Hocam ben 1,5 ay once supheli iliski yasadim. 22.gunde devlet hastenesine gittim ve doktor bana iki tahlil yaptirdi.bunlar eliza ve pcr rna testi ikiside negatif cikti ben bu sonuclara ne kadar guvenebilirim lutfen yardimci olun hocam kolay gelsin..


Cevap:

HIV testi sonuçlarınızı  normal olarak değerlendirdik. Ancak yazdıklarınızdan HIV Testi, HIV Enfeksiyonu  ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor.
 AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....




h************** :

Hocam lutfen yard edin cok kisa bi zaman once bi iliskiye girdim prezervatif kullanmadim ve pisman oldum aids olabilir miyim die Suan icim icimi yiyo en erken hangi testi yaptırabilirim ve devlet hastanesinde ozel hastanedemi labaratuwardami yapiliyo bu testler lutfen yardim edin


Cevap:

HIV Tanısında Kullanılan ELİSA Testleri Nelerdir ve Ne  Zaman Yapılmalıdır?
  
    1. HIV P 24 Antijeni içeren ELİSA Testleri 

      ޞüpheli cinsel ilişkiden sonra en erken sonuç almak için kullanılmaktadır. Cinsel ilişki sonrası eğer HIV virusu bulaşmış ise hastanın kanında  HIV p24 antijeni 2 ile 6 hafta içinde saptanabilmektedir. Bu süre zarfında henüz vücutta HIV virusuna karşı antikor oluşmadığından erken tanıda P 24 antijeni saptanması tanıda önemlidir. 
   Cinsel ilişki sonrası bulaşma durumlarında HIV virüsu önce vücutta bir çoğalma dönemi geçirmekte ve bulaşmadan 2 hafta kadar sonra kanda  HIV p24 antijeni saptanabilmektedir Bu dönemde HIV antikorları henüz ölçülebilir düzeye ulaşmadığı için,  HIV p24 antijeni bakılması, erken tanı olanağı sağlamaktadır. 

      2. HIV Antikoru Araştıran ELİSA Testleri
 
    HIV antikorları enfeksiyona yakalanıldığı takdirde 3. haftadan sonra ortaya çıkmakla birlikte, kullanılan  ELISA testleriyle ölçülebilir sonuç vermeleri, kullanılan test yöntemi ve kitlerle bu süre 45 gün ile 90 güne kadar da uzayabilmektedir.
   Kullanılan testin yöntemine göre doktorunuz sizleri bu konuda bilgilendirilmelidir. 
  Anti HIV ELİSA testinin pozitif çıkması da tek başına HIV enfeksiyonı  tanısı için yeterli bir bulgu değildir.Pozitif çıkan ELİSA testleri de  western blot adı verilen bir yöntemle doğrulanmalıdır. 

         3. HIV PCR Testleri

       Başka bir tanı yöntemi olan  HIV PCR testi ile  daha kısa bir zamanda HIV tanısı koyulabilmektedir.En kısa sürede HIV enfeksiyonu tanısı koyan ve son derece güvenilir bir testtir.
       HIV  PCR Testi ile, virüsün genetik materyalinin çoğaltılarak ölçülecek ve tanımlanabilecek duruma gelmesi sağlanır. Bu özelliği ve avantajı nedeniyle  HIV PCR testi erken evrede HIV virüsünün saptanmasında  kullanılmaktadır.Bu testin prensibi kanda  henüz antikor oluşmadan HIV virusunu kanda yakalayabilmektedir. 
        Hastalığa yakalanan bir kişinin kanında virüs bulunmasına rağmen erken dönemde virüse karşı antikor oluşmamaktadır. ޞüpheli temastan ortalama 10 gün sonra HIV PCR testi ile kanda virüs varlığı saptanabilmektedir. 28. günden itibaren ise  PCR testinin virüsü saptama duyarlılığı %98-100 gibi yüksek oranlardadır.  

s******** :

hocam yıllar önce beynimi yiyip bitiren bir ilişkim oldu. ilişkiye gireli tam 11 yıl oldu. test falan yaptırmadın hastalık(hiv) taşım riskim nedir acaba?


Cevap:

Test yaptırmadan hastalık taşıyıp taşımadığınızı söyleme şansımız yok. 

z********** :

hocam kolay gelsin bişey sorcam size ben şüpheli ilişkiye gireli 28, gün oldu ne testi yaptırmam gerekiyo polikinlige gitdim hiv testi yaptırcam dedim 25, günde gitmiştim daha erken dediler ne zaman gitmeliyim sizce hocam birde korku var icimde lütfen yardımcı olun


Cevap:

Öncelikle bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun.Kendi başınıza test yaptırmayın, her hangi bir devlet hastanesine başvurabilirsiniz.

e****** :

Hocam kolay gelsin şüpeli ilişkiden 21 gün testlerim enfeksiyon hastalıkları uzmanı bu testleri yaptırdı . HBSAG < 0.10 0-1 ANTİ-HBS> 1000.00 MLU/ML <10 NEGATİF ANTİ-HCV < 0.02 0-1 VDRL NEGATİF NEGATİF ANTİ HIV (1&2) ANTİKOR 0.12 0-1 Hocam Yorumlarsanız cok sevinirim .


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


a******** :

merhaba hocam ben 25 martta şüpheli bir ilişki yaşadım 26 nisanda şu testleri yaptırdım bu sonuca göre ilerki zamanlarda ne yapmalıyım teşekkürler Eliza-Seroloji Laboratuvar(Merkez) Hbs Ag (26/04/2013 08:38) Negatif Negatif S/CO Anti HIV (26/04/2013 08:38) Negatif Negatif S/CO Anti HCV (26/04/2013 08:38) Negatif Negatif S/CO Anti Hbs (26/04/2013 08:38) 0 Negatif Negatif IU/mL Bakteriyoloji Laboratuvarı (Merkez) Vdrl-Rpr (26/04/2013 08:38) Negatif Negatif


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


s****************** :

Merhaba hocam ben 1 sene önce hiv testi yaptırdım ve 4 tane bölüm vardı 3 tanesi - 1 tanesi + idi dediki iğne vurulmusn bağısıklılık kazanmıssın test sonucunu bulamadım hocam bir sorun yok dedi yani ben kızılayda kan verebilirmiyim yada bi sorun olurmu ilerde evlenince karımla ?


Cevap:

Kızılaya kan vermek için başvurabilirsin, zaten kan almadan önce testlerini yapacaklar, bu sayede test sonuçlarını da öğrenirsin.

e********** :

hocam merhabalar bir yıl kadar önce şüpeli ilişki yaşadım ancak test olmadım internette okuduğum belirtilerden bazılarını yaşadım halada yaşıyorum bazen ağızda yara bazen boğaz ağrısı gibi okudukçada iyice psikolojim bozuluyor aids belirtileri nezaman kendini gösterir hemen belirtileri yaşarmı insan


Cevap:

İnternette yalan yanlış bilgiler öğrenmişsin anlaşılan,aşağıdaki yazıdaki dikkatli okuyup bilgi sahibi olusan, psikolojin de normale dönebilir.


http://tahlil.com/tag/hiv

n************ :

merhaba hocam benim beta hcg değerim 37.0 çıktı adetime 5-6 gün var bu durumda bir hamilelik olma ihtimali varmıdır


Cevap:

Var tabii ki, değeriniz hamilelik lehine ancak testi çok erken yaptırmışsınız, acele etmişsiniz.

m****** :

merhab hocam ben şüpheli ilişkiden 97 gün sonra eyüp devlet hastanesinde şu testleri oldum anti-hcv (elisa) 0.2 (negatif) anti-hiv 1/2 (elisa) 0.29 (negatif) hocam ilişki sırasında pen*s başında yara vardı onun için çok endişelendim sizce artık konuyu kapatmalımıyım? yada başka test yaptırmama gerek varmı saygılarımlla


Cevap:

Testin negatif çıkmış endişelenmene gerek yok konuyu kapatabilirsin, başka test konusunda da doktorun gerek görseydi yapardı.

m****** :

merhab hocam ben şüpheli ilişkiden 97 gün sonra eyüp devlet hastanesinde şu testleri oldum anti-hcv (elisa) 0.2 (negatif) anti-hiv 1/2 (elisa) 0.29 (negatif) hocam ilişki sırasında pen*s başında yara vardı onun için çok endişelendim sizce artık konuyu kapatmalımıyım? yada başka test yaptırmama gerek varmı saygılarımlla


Cevap:

Biz ne kadar kapat desek nafile.Sen kapatmayacaksın.Psikolojik destek almaya ne dersin?

a******** :

merhaba hocam.korunmasız ilşkiye girdim 10 gün pcr negatif 17 gün 4 jenerasyon hıv duo ultra testi oldum negatif 30 gün pcr testi oldum negatif sizce yüzde kaç güvenebilirim?


Cevap:

Sonuçların normal problem yok. Zaten HIV PCR testi son derece güvenilir bir testdir.

t************* :

HBsAG Negatif, AntiHBS 289,46 H AntiHIV negatif AntiHCV Negatif Anti HAVIgG 0.31 Bu degerler neyi gösteriyor acaba?adetli iken iliskiye girdim .5 sene once de frengi atlatmıstım,acaba o mu tekrarladı.Dr bel soguklugu dedi..acaba bu sonuclar hangisini gösteryor.bel soguklu olduysam tedavi nasıl olmalı.belirti olarak sidikte yanma ve pen*sten sıvı gelöesi var,su an ilac kullanıyorum,mıkrop kapmıs olabılırsın dedı doktor ,adet olan kısıden..ktesekkurler hocam sımdıden


Cevap:

Bir enfeksiyonu göstermiyor bu değerler.Herpatit B ye karşı bağılıklığınız olduğu belirtisi Anti HBS pozitifliğiniz.Problem yok sonuçlarda

d************* :

hocam iki ay icersinde iki supheli iliskim oldu grip ishal oldum ve makatimdaki kasinti yanma kizariklik icin bugun doktora gittigimde mantar dedi hayatimda ilk kez boyle bi problem yasiyorun ciddi anlamda takinti yaptin kendimi aids li biri olarak goruyorum iki ayda boyle bir belirti vermesi mumkunmu cevap verirseniz cok sevinirim


Cevap:

Tabii ki mümkün değil, konu hakkında bilgi sahibi de değilsiniz. Biraz vakit ayırıp aşağıdaki bağlantıları okuyup bilgi sahibi olun.

http://tahlil.com/tag/hiv

y********* :

Hocam pıskolojık destek almaya karar verdım ben sızın gıbı uzmanan bu konuda aydınlanmak ıstıyorum her yerde bır suru bilgi var. Bana hıv testınden önce yapılan hepatıt b aşısının bı etkeni olmaz demenız yeterli olucak rica ediyorum.

m***** :

Burada öncelikle bu hizmeti sunan dr. ve prfsr lerden biz razıyız rabbim de razıdır inşallah.BEN BUNDAN 10 YIL ÖNCE ŞÜPHELİ BİR İLİŞKİ YAŞADIM VE BU ZAMAN İÇİNDE CİNSEL ORGANIM DA (PENİSİM UCUNDA ) BAZI ÇUKURLAR KABARCIKLAR OLUŞMAYA BAŞLADI VE SIZLAMALAR (KARINCA ISIRIĞINA BENZER) OLUYORDU.ÖNCELERİ DR.A BAŞ VURMAKTAN ÇEKİNİYORDUM DAHA SONRA DAYANAMAYIP SONRA ŞU TESTLERİ YAPTIM: VDRL-RPR : NEGATİF ANTİ HIV :NEGATİF HBsAg (elisa) : negatif hasta değeri: 0.367 pozitif değer : 1.0 ANTİ HBs KANTİTA : NEGATİF ANTİ HCV S/CO : NEGATİF SONUÇLAR BÖYLE ÇIKINCA RAHATLADIM.10 YIL GBİ BİR SÜRE OLDU AMA HALEN ÇUKUR OLUŞUMU PENİSİMDE SİĞİL (DERİ ALTINDA) VE SIZLAMA OLAYLARI DEVAM ETMEKTE BU DA PSİKOLİJİK OLARAK BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR. NOT: KARACİĞERİMDE DE 2010 YILINDA KİST BULUNDU VE BİRÇOK TESTEN GEÇTİM VE AMELYAT OLDUM TANI OLARAK KOLANJİT VE BUNA BAĞLI KARACİĞER DEĞİŞİKLİĞİ DENİLDİ. AMELYATTAN ÖNCE:ELİSA (IgG): 1/640 ÇIKTI.AMELYATTAN SONRA ELİSA (IgG): 1/1280 ÇIKTI.YORUMUNUZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ ÇÜNKÜ BU SENE EVLENİYORUM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR.


Cevap:

Bir üroloji uzmanına muayene olmanız en uygun olur, siğillerin değerlendirilmesi yönünden

e****** :

Hocam merhaba ben bundan 6 ay önce güvenliksiz ilişki yaşamıştım.12 gün öncede eliza testi yaptırdım.sonuçlarım:
anti hiv 4.jenerasyon: 0.23 negatif
HBs Ag: 0.24 negatif
Anti HCV 3.jenerasyon: 0.09 negatif
Hocam benım sorum şu olacak son iki gündür agzımın içinde 3 noktada sivilcemsi uçuk şeklinde yara çıktı.sol gözümün üstündede hafif bir şişkinlik var.acaba bu hastalıgın habercisimi yoksa mevsimsel bir şey olabilirmi?yeniden eliza testi yaptırmamı uygun görürmüsünüz hocam yoksa boşunamı sitres ve sıkıntı yapıyorum.beni aydınlatırsanız çok sevinirim.kıymetli cevaplarınızı beklıyorum.saygılarımla.


Cevap:

Sonuçların negatif, ama sende de bilgisizliğinden kaynaklanan bir HIV korkusu var.
Aşağıda bağlantıda verilen yazıları dikkatle okumanı öneriyor, bilgi sahibi olduktan sonra yersiz korkularını yenebilirsin.
http://tahlil.com/hiv-testi-ve-aids-ile-ilgili-sikca-sorulan-soru-ve-cevaplar/

c**** :

Hocam yaşım 19. 3 gün önce korumasız bir ilişkiye girdim ilkkez devlet gözetiminde kontrollu bayanla ama içime kurt düştü ve internetten baktım belirtilerine vucutta nokta şeklinde kızarıklıklardan bahsediyor benim ayak başparmağımın altında ve el bileğimde iki tane çıktı. Başka bir belirti yok ne zaman ve hangi testleri yaptırmalıyım ve testler gerçeği verir mi. Artık rahatlamak istiyorum kafamın içinde sorular o kırmızı noktolar korkutuyor cevabınız için şimdi den teşekkürler.


Cevap:

HIV hakkında hiç bir bilgin olmadığı anlaşılıyor.
Biraz vakit ayırıp aşağıdaki bağlantıyı dikkatlice okuyunuz..
http://tahlil.com/hiv-testi-ve-aids-ile-ilgili-sikca-sorulan-soru-ve-cevaplar/

e******* :

sagıdeğer hocam ben 22 gün önce bir bayanla öpüştüm damağımda akşam yemeğinin sıcak oluşundan kaynaklanan yanık vardı ama kanama yoktıu öpüşme kısa sürdü sonra evhamlanıp test yaptırdım 22 gün sonra anti hiv kombi test negatif sonucunu aldım bu gün bir danışma hattını aradım süre yetersiz dediler ama nettede çoğu yerde kombi olunca 21 gün yeterli diyorlar aydınlatıcı fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum


Cevap:

Sana önerimiz bir daha evleneceğin bayan dışında bir bayana 1 metreden fazla yaklaşmaman, biraz vakit ayırda sitemizde HIV ile ilgili yazıları oku ve bilgi sahibi ol
http://tahlil.com/tag/hiv/

s****** :

merhaba hocam bilgilendirirseniz çok sevinirim.bundan 3 yıl önce tanıdıgım bi bayanla korunmasız bi ilişkim oldu 3 yıl ıcınde test yaptırma geregı duymadım ve hiç bir belirti geçirmedim sizce nasıl davranmam gerek


Cevap:

En kötü olasılıkla, HIV veya Hepatit gibi bir enfeksiyona yakalandığınızı varsayalım, 3 yıl içinde belirti vermeyebilir.Belirti olup olmaması bir kriter değildir.İçiniz rahat etsin istiyorsanız bir doktora başvurun gerekli testleri isteyecektir.

a***** :

Tetkik Sonuç Birim Değerlendirme Referans Aralığı
Anti HCV L < 0.02 Index Negatif 1.0
Anti HIV 0.10 Index Negatif 1.0
HBsAG L < 0.10 Index Negatif 50

yorumlarsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Sonuçlarınız normal

s******* :

merhaba hocam ben bir hayat kadınıyla korumasız ilişkiye girdim ,korkudan gecelerce uyuyamadım 3 ayda 4 kere elisa testi ve idrar tahlili yaptırdım hepsi negatif ve temiz çıktı tam 3. ayda yaptırdığım elisa testide negatif çıktı. 3. aydan sonra sonuçlarda değişiklik olurmu acaba lütfen yardım edin çok kötüyüm.Temiz olma olasılığım nedir
HBsAg 0.37 (NEGATİF) index
Anti-HIV 0.64 (NEGATİF) index
VDRL RPR sifiliz NEGATİF %


Cevap:

Sonuçlarınız normal, problem yok

k********* :

merhaba hocam, 7 nisan tarihinde korunmasiz bir iliskim oldu, partnerim disari bosaldi ancak yine de endiselendigim ve (partnerimin onceki iliskileri nedeniyle) herhangi bir hastalik riskinden korktugum icim 23 nisan (iliskiden 16 gun sonra) tarihinde anti hiv 1-2 ve p24 antijeni testi yaptirdim, test sonucunda herhangi bir rakamsal veri bulunmadan tek satirda sonuc ve referans araligi basligi altinda `negatif` diye yaziyor, (20 yil once kurulmus bir laboratuvarin nisantasi subesinde), baska bir yerde tekrar yaptirmali miyim emin olamadim, ayrica anti hiv 1-2 testini 3 ve 6 ay sonra tekrar yaptirmam gerekir dendi, dogru mudur? bu arada hepatit asilarim vardi zaten, yine de yaptirayim mi? mağızdanim altust oldu kac haftadir bu durum yuzunden, yardiminiz icin simdiden tesekkur ederim.


Cevap:

HIV testlerini gereğinden erken yaptırmışsınız. 15 gün sonra bir daha yaptırın

s*** :

iyi günler,

kasım ayında hayat kadını olmayan bir bayan ile korumasız ilişkiye girmiştim. 13 Mart 2012 de testisimde oluşan bir apse için ameliyat oldum. ve ameliyat sonrası aşırı bitkinlik yorgunluk , dışkıda kan ve ishal kıvamı olmayan cıvıklık ve sünme oldu. aynı zamanda sinizüt hastası olduğum için olsa gerek ağız içinde yaralarım oluştu. Ameliyatım öncesi hangi testleri yaptılar bilmiyorum ama ameliyat öncesi Anti HIV yapılırmı, yapılmışsa ve ameliyatıma devam edildiğine göre bunu temiz olarak algılayabilirmiyim. Dün ise bu şikayetlerimden gittiğim doktorum benden değişik kan ve idrar testleri istediı bunların içinde Elısa HBs Ag, Anti HBs, Anti HCV de var. sonuçlar negatif çıktı. sedim sonucu 6 çıktı referans 0-25, brucella negatif çıktı, nefolometrik normal çıktı. sadece AST (SGOT) ve ALT SPGT değerleri referansların dışında yüksek çıktı. Doktorum bunun ameliyat sonrası kullandığım CİPRO ve MAXALJIN ilaçlarından kaynaklanabileceğini söyledi. benim korkum, kasımda yapılan bir ilişkide eğer böyle bir risk olsaydı bu zamana kadar çıkarmıydı, ameliyatım öncesi muhakkak Anti HIV yapılırmı, ve sedim testinin normal seviyede olması benim riskimi ortadan kaldırırmı.? teşekkür ederim.


Cevap:

Anti HIV testi ameliyat öncesi rutin olarak yapılır.Sedim testi ile HIV pozitifliği veya negatifliği arasında da bir ilişki kuramayız

c******* :

iyi günler
korunmasız ilişkiden 40 gün sonra yaptırdığım test sonuçları:
CARD TEST :
VDRLRPR: NEGATİF

Hebatit Torch
HBs Ag <0,10 N
Anti HBS 3.56 N
Anti HCV <0,02 N
Anti HIV <0,05 N
40 gün sonra yapılan bu testler ne derece geçerlidir.içimi rahatlatmam için yeterlimi?Ayrıca bunlar aids için doğru testlermi? teşekkürler


Cevap:

Testleriniz normal, HIV testini p24 içeren elisa testi ile,güvenilir bir merkezde yaptırdıysanız sorun yok

d****** :

Hocam,

1) Supheli cinsel iliskiden kac gun sonra cinsel hastalıklarla ilgili testleri yaptırmak gerekli? (HIV, HEPATIT, BELSOGUKLUGU, vs.)

2) Hastalıgı kapan kisi supheli ilskiden sonra 10-15 gun icinde baska iliskilerinde baska birisine bulastırabilirmi?


Cevap:

Bu konuda sitemizde bir çok yazı var, her biri için arama motorumuzu kullanarak cevap bulabilirsiniz.Eğer bir tahlil yaptırırsanız, sonuçları yorumlayabiliriz

o*** :

slm
şüpheli ilişkiden en az 75 gün geçti,90 gün dolmamış olabilir sonuçları yorumlarmısınız
aHBs2-176,54,
aHCV-<0,02,
EHIV-0,17,
HBS-0,61,
tekrar yaptırmalımıyım.teşekkürler


Cevap:

Sonuçlarınız normal.Güvenilir bir merkezde yaptırdıysanız sorun yok.

a******** :

hocam aşşağı yukarı 10-11 ay önce şüpheli bi ilişki yaşamıştım bugün gidip test yaptırdım sonuçları online olarak öğrendim ama tam emin olamadım bende size soruyum dedim sizce sonuçları normal mi ?

HIV Ag/Ab COMBO
ANTI-HIV 1/2     0.08 NEGATİF          = 0.25 POZİTİF
p24 ANTİJEN     NEGATİF         NEGATİF
4.Jenerasyon VIDAS Hıv Duo Ultra Testi Çalışılmıştır.

sizce sonuçlar nasıl çok teşekkür ederim


Cevap:

Sonucunuz negatif,sorun yok

c******** :

Yaşadığım şüpheli bir ilikşiden 10 ay sonra özel bir hastanede aşağıdaki tetkikleri yaptırdım. Tetkik sonuçlarını yorumlamanızı ve varsa yapılması gereken ilave tetkikleri belirtmenizi rica ederim.

TEST SONUÇ BİRİM (REFERANS)
ANTİ HBs 485,8 IU/L (10 - 2000)
ANTİ HIV 0,405 S/CO (0 - 1)
HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri) 0,285 (0 - 1)


Cevap:

Sonuçlarınız normal.Ancak Hepatit C de cinsel ilişki ile bulaşabilmektedir.Bu testi yaptırmamışsınız

******* ******* :

ya soruma cevap verin lütfen.45.gün elisa testi yaptırdım antı-hıv negatif çıktı endişeme gerek var mı


Cevap:

Facebook sayfamızda sorunuza ayrıntılı cevap verildi.Şu an için sorun görülmüyor.Aşağıda bu konuda detaylı bilgi bulabilirsiniz
http://tahlil.com/hiv-testlerihiv-testi-ne-zaman-yapilmali-erken-hiv-tanisi-icin-hangi-testler-kullanilir/

******* ******* :

iyi günler ben 7 yıl önce ilişkiye girmiştim kan tahlili oldum değerlerim normal geçenlerde burun ameliyatı oldum aids testi yapmışlarmıdır şu an bi sorunum yokda bi problem varmıdır?


Cevap:

7 yıl çok uzun bir süre, aids testi yapılıp yapılmadığını sen bilmiyorsan biz nasıl bilelim hastanede

******* ******* :

merhabalar 5 ay önce bir ilişkim oldu ben normal hemogram kan testi yaptırdım tüm değerler normal hiv virüsü ve diğerleri için bir fikir edinilebilir mi bu sonuçtan


Cevap:

Hayır bilgi vernez

******* ******* :

2 yıl önce doktora gittimde doktor hepatitt b taşıyıcısı oldğmu söledi.evlilik aşamasındayım ilişki yaşadım acaba bu virüsü partnerime kaptırmişmiyımdır.ne gibi testler yaptırmalı ?ve evlilik öncesi yaptırmamız gereken testler nelerdir.nekadar bi süre içinde bu virüs vücuttan atılabilir lütfen detaylı bir bilgi verin şimdiden tşk'ler..

******* ******* :

Şüpheli temas sonrası, 25.47. ve 81. günler hiv combo oldum. 92.gün hepatit testleri, herpes ve sfiliz için kan testi oldum hepsi negatif geldi. 122. ve 148. günler hiv antikor tarattım....6.ay hepatit c ve hiv yönünden tekrar test olmama gerek var mı?

******* ******* :

hepatit b testini nasıl yaptıra bılırım yardımcı olursanız sevınırım


Cevap:

Sosyal güvenceniz varsa herhangi bir kamu hastanesine başvurun

******* ******* :

Yani bir hepatit-b virüsü taşıyan birisinin idrar tahlil ve kültüründeki değerler nasıl çıkabilir.


Cevap:

Hepatit B virusu taşıyan birinin idrar tahlili ve kültüründe virus saptanmaz

******* ******* :

İyi günler doktor bey.Cinsel hastalık yönünden yapılacak bir idrar tahlil ve kültüründe hepatit-b hastalığının enfeksiyonel bir yansıması olması mümkün müdür?


Cevap:

Hayır mümkün değildir

?