Takıntı Hastalığı – Obsesif Kompülsif Bozukluk Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/08/02 11:01 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/31 10:45 •

Günümüzün hastalığı takıntı hastalığı ; anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır

Takıntı Hastalığı – Obsesif Kompülsif Bozukluk Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Günümüzün hastalığı takıntı hastalığı ; anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler  (obsesyonlar) sebeiyle huzursuz olurlar. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.

Yaygın obsesyon belirtileri; başkasına zarar vermekten korkma, pislik veya mikrop bulaşmasından korkma, başkasına zarar vermekten korkma, hata yapmaktan korkma, düzen, simetri, kusursuzluk ihtiyacı, aşırı kuşku ve sürekli güvence ihtiyacı, şeytani ve günahkar düşünmekten korkma gibi ciddi  kaygı belirtileri vardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?