Trikoptilozis Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/05/15 13:18 • Güncelleme Tarihi : 2020/08/22 08:39 •
Trikoptilozis saçların uç kısmında ikiye ayrılmasıdır. Yani saç uçlarında çatallaşma olarak tabir edilen kırıklardır.
Trikoptilozis Nedir?

Trikoptilozis saçların uç kısmında ikiye ayrılmasıdır. Yani saç uçlarında çatallaşma olarak tabir edilen kırıklardır.

Trikoptilozis Neden Olur?

Herhangi bir fiziksel ve kimyasal hasarlar trikoptilozis’e neden olabilir. Bu durumda saçı koruyan tabaka saçın uç kısmında kaybı olur ve böylece saç ikiye ayrılır.

Saç kurutma makinesi, bazı asidik veya bazik şampuanlar, bazı taraklar ve sürekli saçları boyamak trikoptilozis’e yol açar. Saçlar ıslakken taranmamaya özen gösterilmelidir.

Ayrıca saçları sıkı bağlamak, uçları sıkıştırır tarzda modeller yapmak da bu kırıkların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Trikoptilozis Nasıl Engellenir?

Saçlar sağlıksızlaştığında ilk önce uç kısımlarından bu durum fark edilir. Bu kırık noktalar, alınmalı ve saç bakımı yapılarak düzeltilmelidir.

Saçlar ne kadar sağlıksızsa bu çatallaşma durumu o kadar derindir. Yani bu saçların ayrılan kısmını tutabiliyor ve ayırabiliyorsanız durum oldukça ciddi ve bir an önce önlem alınması gereklidir. Bu durumda saçlar kısa kestirilmeli ve bir süre dinlenmeye bırakılmalıdır. Boya, aşırı ısı, çok ince ve sert taraklardan uzak tutulmalı; bunun yerine saç kremi ile yumuşaması sağlanmalı, doğal kurumaya bırakılmalıdır. Bu sayede kendiliğinden sağlıklı şekilde yeniden uzayacaktır. Kırılmalar başladığı andan itibaren küçük küçük uçlardan alındığı sürece trikoplozisler ortadan kalkacak ve sağlıklı görünüm elde edilecektir.

Ayrıca saçlar; kişinin beslenme alışkanlığını da ortaya koyar. Saçların sık yağlanması, kepeklenmesi, kırılması yanlış beslenme alışkanlıklarından da kaynaklanıyor olabilir. Bu sebeple kişi, beslenme şekline de dikkat etmelidir. Özellikle saçların sağlıklı olmasını sağlayan E vitamini hem besinlerle alınmalı, hem de saçlara uygulanmalıdır. Saç bakım ürünlerinde de doğal ve vitaminli içerikler olmasına dikkat edilmelidir. Bu durumda daha sağlıklı görüntüde saçlara kavuşmak mümkündür.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?