Unutkanlığı Yenmenin Yolları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2015/10/27 00:37 • Güncelleme Tarihi : 2015/10/27 00:37 •
Genel olarak yaş ilerlemesinden kaynaklanan unutkanlıkartık gençler arasında da sıkça karşımıza çıkan bir sorun haline geldi
Unutkanlığı Yenmenin Yolları Nelerdir?

Genel olarak yaş ilerlemesinden kaynaklanan unutkanlıkartık gençler arasında da sıkça karşımıza çıkan bir sorun haline geldi. Stres,sıkıntı, dikkat dağınıklığı, depresyon gibi nedenler unutkanlığa yol açabilir.Ayrıca vitamin eksiklikleri, kafa travmaları, tümörler, kronik alkol kullanımı,böbrek ve karaciğer hastalıkları da unutkanlığa neden olur.

Sosyal ilişkilerde bulunmak, aktif olmak, stresiazaltmak, düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek, düzenli uyku uyumak,sigarayı bırakmak, alkolü azaltmak başlıca yapılması gerekenlerdendir. Hafızayıgeliştirmek için bulmaca, sudoku çözmek, yeni hobiler ve uğraşlar edinmek,kitap okumak, müzik aleti çalmak, yabancı dil öğrenmek faydalı olacaktır.

Unutkanlıkta yardımcı olabilecek basit önerilervardır. Örneğin günlük işlerinizi, yapacaklarınızı, randevularınızı not alın.Koyduğunuz eşyaları bulamıyorsanız hep aynı yere koymaya dikkat edin. Önemlitelefon numaralarını bir yere yazın. Alışverişe çıkarken liste yapın. Bir şeyinasıl yapacağınızı unutuyorsanız yapılış sırasını yazın. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?