Uyku Ereksiyonu Testi

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/02/27 10:17 •

Ereksiyon; cinsel olarak aktive halde kalınan süre demektir.

Uyku Ereksiyonu Testi

Erkekler kimi zaman, uykularında erekte olurlar. Derin uykudan bunu hissetmeyenlerin sayısı oldukça fazladır. Kişi eğer, cinsel hayatında herhangi bir sorun yaşamıyorsa, gece ereksiyonunun bir sakıncası yoktur.

Bunun kararını vermek için uygulanan test ise; uyku testi uygulanabilir. Yada; rigiscan adı verilen bir aletle; sperm sayısı, kalitesi ve süresi saptanabilir.

Uyku Erektesi Nedir?

Ereksiyon; cinsel olarak aktive halde kalınan süre demektir. Bu sürede kişi, derin uykudadır ve cinsel organını yatağa veya eli ile temas ettirerek, orgazmı yaşar ve erekte olur. kişi uyandığında yorgun, terli, ancak rahatlamış, hatta meni akmış vaziyette uyanır. Çoğu zaman erkeklerde ergenlikten itibaren görülen bir durum olsa da, özellikle cinsel hazzı deneyimlemiş kadınlarda da görülen bir durumdur uyku erektesi.

Uyku erektesi yaşamak bir hastalık değildir. Cinsellik vücudun bir ihtiyacıdır ve eğer kişi partneriyle yeteri sayıda bu cinselliği yaşamıyor veya yeteri hazzı alamıyorsa, uyku erektesi yaşayabilir. Bunun yeteri sayısı ise kişiden kişiye değişebilir. Yani eşlerden biri haftada 2 kez cinsel ilişkiyi yeterli buluyor diğeri 4 sefer istiyorsa; daha çok cinsel ihtiyacı olan partner, bunu uyku erektesi ile sağlayabilir. Bu durumda performans kaybetmeyeceği için, normal cinsel hayatında da bir sıkıntı olmayacaktır.

Uyku erektesi, ergenlikte sık görülen bir durumdur. Erkek çocuklarda pen*sin kanlanması bu işin ana sebebidir. Çocuğun cinsel kimliğinin oturması için gerekli bir durumdur.

Uyku Erekte Testi Neden Uygulanır?

Uyku erekte testi; kişinin uyku ereksiyonu sık yaşaması ve bu durumdan tedirgin olması durumunda yapılır. Eğer uyku ereksiyonu cinsel ve sosyal hayatını olumsuz etkiliyorsa, bu kişilerin tedavisi yapılmalıdır. Burada araştırılması gereken konu; vücudun bu hazza neden bu kadar sık ihtiyaç duyduğunu saptamaktır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?