Vajinal Enfeksiyonlarda Partnerin Rolü

Yayın Tarihi : 2017/09/19 21:44 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/19 21:44 •
Vajinalenfeksiyon, herhangi bir yolla vajinaya yerleşen yabancı bakterilerin buradabulunması ve kolaylıkla üremesi sonucu meydana gelen bir rahatsızlıktır
Vajinal Enfeksiyonlarda Partnerin Rolü

Vajinalenfeksiyon, herhangi bir yolla vajinaya yerleşen yabancı bakterilerin buradabulunması ve kolaylıkla üremesi sonucu meydana gelen bir rahatsızlıktır. Tedaviedilmesi çok önemlidir. Aksi takdirde geri dönüşümsüz hasarlara dahi yol açabilir.Doğru tanı ve tedavinin çok önem taşıdığı bir durumdur. Kendiliğinden geçmesibeklenemez. Bu sebeple en ufak bir şüphede dahi bir uzmana başvurulmalıdır ki,geç kalınmış olmasın.

Vajinalenfeksiyon oluşumunun pek çok sebebi vardır. Temiz olmayan havuzlara girmek,tam temizlenmemiş çamaşır giymek gibi çok basit sebeplerle dahi vajinalenfeksiyon meydana gelebilir. En çok ortaya çıkış sebebi ise, yanlış temizlikalışkanlıklarıdır. Özellikle gaitada bulunan bakteriler vajinaya temasettiğinde bu enfeksiyon kaçınılmaz hale gelir. Bu sebeple özellikle bayanlargenital bölge temizliği yaparken arkadan öne değil, önden arkaya doğruyapmalıdır. Bu sayede enfeksiyon riskinden korunma şansına sahip olur.

Ancakbazı durumlarda kadın ne kadar dikkat ederse etsin, vajinal enfeksiyonlardankorunamıyor. İşte burada göz ardı edilen durum, partnerin temizliğidir.

Cinselbirliktelik esnasında çıplaklık ve hareketlerin kimi zaman kontrolsüzlüğü sözkonusu olduğunda bazı temaslar kaçınılmaz olabiliyor. İyi temizlenmeyenvücutlar, birbiri ile temas ettiğinde genital rahatsızlıklara da yol açabiliyorki, bunların başında vajinal enfeksiyonlar gelir. Bunun dışında ilişkilerdensonra kasık ağrısı, kokulu meni, mantar enfeksiyonu gibi pek çok hastalığınsebebi de, yine yeteri kadar temiz olmayan vücutlardan kaynaklı olabilmektedir.

Toplumumuzdagenelde cinsel birliktelikten sonra yıkanma kültürü yaygındır. Şüphesiz bu çokdoğru bir davranıştır ancak eksiktir. İlişkiden önce de alınan duş dapartnerlerin sağlığı açısından çok önemlidir. Öncesinde duş alınamıyorsa bileen azından uzuvlar su ile yıkanmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?