Vajinismus muyum?

Yayın Tarihi : 2018/08/01 18:06 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/01 18:06 •
Vajinismus cinselliği yaşayan kadınlarda görülen bir sağlık sorunudur.Vajinismus olup olmadığını merak eden kadınlar kendilerine Vajinismus muyum sorusunu sıklıkla sorarlar.
Vajinismus muyum?

Cinsel ilişki esnasında bacaklarda kasılmalar, eşini itme, bacaklarını kapatma bazen ağlama krizleri, hızlı ve sık soluk alıp verme ile kendini gösteren vajinismus sorunu yaşayan kadınlar, uzun bir süre başlarına gelenin ne olduğunu anlayamazlar. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünürler.Genellikle düğün sonrası ilk cinsel birleşme, yorgunluk, stres, adet görme nedeniyle geciktirilir. Kadının korkusu giderek artar, sürekli bir erteleme davranışı içine girilir. Özellikle balayında başıma bir şey gelirse, çok kanamam olursa, kilitlenirsem  yakınlarda hastane var mı? diye düşünceler oluşur. Otelde kalınıyorsa burada rezil olmayayım evimize gidince yaparız kararı alınır. Eve dönülünce ise  erteleme ve kaçınma davranışı devam eder, düzenimiz otursun!, hafta sonu yapalım!, bayramdan sonra deneyelim!  tatile gidip gelelim vs....

Bu arada kadın bende bir sorun var, vajinamda bir anormallik olabilir, benim vajinam küçük, bende cinsel isteksizlik var gibi düşünceler içine girer. Vajinismus sorunu yaşayan çiftlerde bir süre sonra erkeklerde de cinsel sorunlar başlar. Daha önceleri bir sorunu olmayan erkekte de cinsel isteksizlik, ereksiyon sorunları ortaya çıkabilir.

İnternet bilgileri genelde bu çifti yanlış bilgilerle daha da çıkmaza sokar. Hipnoz tedavileri, 15 dk 'da tedavi, üç günde vajinismusa son şeklindeki söylemler hastaların uzun süre doğru tedaviyi almalarını engeller.

Vajinismus bizim kültürel hastalığımızdır, yeni evli bir çift ilk bir ay cinsel birleşme denemelerinde başarısız oluyorsa mutlaka doktora başvurmalıdır.

Op.Dr.Yasemin Yıldız'a ulaşmak için tıklayınız....

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?