Veli Okul Döneminde Çocuğa Nasıl Destek Vermeli?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/11/23 02:06 •

Okulların açılmasıyla birlikte; çocuklar kadar veliler de heyecanlanıyor

Veli Okul Döneminde Çocuğa Nasıl Destek Vermeli?

Okulların açılmasıyla birlikte; çocuklar kadar veliler de heyecanlanıyor. Bu dönemde veli, çocuğun başarısı için her koşulu hazırlamaya çalışır.

Veli Okul Döneminde Çocuğa Nasıl Destek Vermeli?

Okula yeni başlandığı dönem bir çocuk için çok önemlidir. Çünkü bir çocuk okulu zihninde nasıl anlamlandırırsa, hayatı boyunca muhtemelen okul hep aynı algıyla kalacaktır aklında. Bu sebeple aile bu durumu iyi yönde yönetmeli ve okulu destekleme adına kararlı adımlar atmalıdır. 

Kahvaltı en önemli meseledir. Sabah kahvaltısında sadece çocuğa kahvaltı hazırlayıp sofrada yalnız bırakmak son derece yanlıştır. Herkes aynı zamanda kalkıp sofraya oturmalıdır. Böylece çocuk hem yalnızlık hissine kapılmaz hem de günü daha verimli geçer. Çocuk okul için erkenden kalkıyor ve kahvaltı yapmak zorundaysa ama bu esnada evdeki diğer bireyler uyuyorsa çocuk bu durumda kendini kötü hisseder. 

Aynı zamanda aile kavramı da çocuğun zihninde kahvaltı ile anlamını bulur. Hep birlikte sofraya oturmak, sohbet etmek ve güne birlikte başlamak çocuğu da motive edecektir. 

Ayrıca çocuk beslenme tarzıyla da okula hazırlanmalıdır. Yani bağışıklığını destekleyici, besleyici, acıktırmayacak ve zihnini çalıştırabilecek tarzda kahvaltı hazırlanmalıdır. 

Çocuk okuldan döndüğünde de mutlaka ilgiyle karşılanmalı, okulda neler yaptığı sorulmalı ve bunlar can kulağıyla dinlenmelidir. Çünkü çocuk kendini ve yaptığı işi önemli hissetmeli ve bununla motive olmalıdır. Ayrıca bu sayede okulda yaşadığı olayları anlatması, hem hislerini adlandırmayı, hem öğrendiklerini tekrar etmeyi, hem de okulu ne kadar sevebileceğini yeniden hatırlamasını sağlayacaktır. 

Okul döneminde, çok da sık olmamak suretiyle zaman zaman sürprizler yapılmalıdır. Bu sürprizler, belki tenefüslerde küçük bir hediye almak gibi, sınıf arkadaşlarına bir şeyler ısmarlamak olabilir. Bu durumlarda çocuk; ailesinin her zaman çok yakınında olduğunu ve bulunduğu her ortamda desteklediğini hisseder. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?