Verimli Zaman Kullanımı İçin Tavsiyeler

Yayın Tarihi : 2016/03/15 12:23 • Güncelleme Tarihi : 2021/11/06 20:30 •

Zamanı yetiştirememek çağımızın problemlerindendir. Çoğu zaman okul, iş, aile koşturmasından hayatı yaşamaşa, güzellikleri görmeye dahi fırsatımız kalmadığını fark ederiz.

Verimli Zaman Kullanımı İçin Tavsiyeler

Zamanı yetiştirememek çağımızın problemlerindendir. Çoğu zaman okul, iş, aile koşturmasından hayatı yaşamaşa, güzellikleri görmeye dahi fırsatımız kalmadığını fark ederiz. Ancak bunun asıl sebebi, hiç bir işe zaman kalmaması değil, var olan zamanı iyi değerlendirememekten kaynaklıdır. 

Zaman, en değerli hazinedir. Gün ilerledikçe hızla tükenir ve ertesi gün tekrar başlar. Hepimizin günü 24 saattir ve günlük işleri bu süre içerisinde yetiştirmeye çalışırız. Zamanı verimli kullananlar işlerini düzenli şekilde tamamlarken zamanı tam olarak kullanamayanlar işleri yetiştirmede zorlanır. Zamanı verimli kullanmak için en önemli nokta sağlıklı ve düzenli yaşam yaşamaktır. Ayrıca güne erken başlama da oldukça önemlidir. 

Zaman Nasıl Verimli Kullanılır?

Herşeyden önce en çok zaman öldüren mesele uyku düzenidir. Uyku her vücudun mutlak ihtiyacıdır. Ancak sanılanın aksine doğru uyku, sadece uyuma saatiyle alakalı değildir. Doğru uyku; pek çok unsurun bir araya gelmesi ile sağlanır. Doğru uyku için; saat 23.00 ve 02.00 aralığında mutlaka uykuda olunmalıdır, yatmadan 2 saat önce yeme ve içme işi bitmelidir, uyku öncesinde streslerden uzak kalmak için kitap okunmalı ve ekran ile bağlantı kesilmelidir, yatak odası sessiz ve karanlık olmalıdır, uyku süresi 8 saati geçmemelidir.

Sabah erken kalkmak çok önemlidir. Bütün günün planlı yürümesi için, ilk işlerin aksamaması gerekir ve günlük enerjiyi yakalamak için kahvaltı yapmak şarttır. Bu sebeple uyanma ve evden çıkma süresinin arasına, mutlaka kahvaltı için de bir vakit ayırmalıdır.

İşleri düzene koyarken gerçekçi olunmalı, bir gün içine haddinden fazla iş sıkıştırılmamalı. Böyle durumda işinizin çoğunu bir gün içinde yetiştirmeniz mümkün olsa dahi, ertesi güne çok yorgun olmanız, yine işlerinizin aksamasına sebep olacaktır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?